Batai de cap la infiintarea unei societati comerciale

Reinvent Consulting te scapa de bataile de cap la infiintarea firmei si evidenta contabila
Reinvent Consulting te scapa de bataile de cap la infiintarea firmei si evidenta contabila

“Firma” sau “Societate comerciala”?

Intai merita amintit ca lumea foloseste de multe ori gresit termenul firma in loc de societate comerciala. Firma, dupa cum se poate vedea si in dictionar, reprezinta fie denumirea sub care activeaza societatea comerciala, fie suportul (placa, panoul, caseta luminoasa etc.) pe care este inscrisa aceasta denumire. Totusi, oamenii obisnuiesc sa inteleaga prin firma chiar entitatea juridica.

Ne facem datoria si amintim acest lucru, dar o sa acceptam in comunicare ambele variante si vom cauta sa vorbim pe limba fiecaruia. Altfel nu ne-am intelege.

Fie ea firma, fie societate comerciala (s.c.), la infiintare iti da destule batai de cap, desi trebuie sa recunoastem ca acum iti faci firma mult mai usor decat in urma cu 10 ani. Nu mentionam aici ce acte sunt necesare. O sa vorbim despre altceva: cat timp iti ia infiintarea unei societati comerciale.

Daca ne referim numai la drumurile la Registrul Comertului, constituirea unei societati comerciale (s.r.l. – societate cu raspundere limitata, s.a. – societate pe actiuni, s.c.s. – societate in comandita simpla, s.c.a. – societate in comandita pe actiuni, s.n.c. – societate in nume colectiv) necesita cel putin 4:

  • pentru rezervarea de denumire,
  • pentru depunerea dosarului,
  • pentru sedinta de judecata,
  • pentru ridicarea actelor.

Daca nu ai intocmit bine dosarul, vei fi nevoit sa faci mai multe drumuri la Oficiul Registrului Comertului fie pentru a depune dosarul, fie pentru sedintele de judecata la care ai primit termen. Asta inseamna si intarzieri (fiecare termen putand fi de 2-5 saptamani) deci nu e de glumit.

De principiu, cu exceptia drumului pentru rezervarea de denumire, care necesita prezenta la O.R.C. doar pentru 1 ora – o ora si jumatate, celelalte drumuri inseamna cate o zi pierduta. Pentru cine nu are altceva de facut se cheama ca este o zi “stata”.

Cei care isi doresc sa faca primul pas in afaceri, pot cumpara o societate comerciala gata infiintata de pe www.bursafirme.ro. Aveti la dispozitie mai multe criterii dupa care sa va ghidati.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *