Recodificare CAEN Rev.2

Recodificare: Coduri CAEN Rev. 2. Infiintari firme – coduri CAEN Rev. 2

Infiintari Societati comerciale - Coduri CAEN Rev. 2. Infiintari Firme - Coduri CAEN
Infiintari Societati comerciale – Coduri CAEN Rev. 2. Infiintari Firme – Coduri CAEN

Hotararea nr.332 din 19/03/2008 privind acordarea de facilitati pentru actualizarea obiectului de activitate potrivit Clasificarii activitatilor din economia nationala – CAEN Rev.2 a reprezentat un avantaj financiar pentru multi agenti economici, ce desfasurau o activitate comerciala modesta.

In mare, rolul acestui act normativ trebuia sa faca economii de aproximativ 600-700 RON in bugetul societatilor comerciale (suma medie pentru taxele ORCT ce trebuiau platite).

Insa, cum doar in Romania se poate intampla, demersurile pentru recodificare nu sunt chiar “atat” de gratuite. Toti beneficiarii acestei “facilitati” vor plati minim 30 RON, in situatia in care vor intreprinde demersurile pe cont propriu. Un asemenea curaj va fi insa rasplatit cu minim 3 zile complet pierdute printre birourile Registrului Comertului, caruia oricum nu avem nimic ce sa-i reprosam in ceea ce priveste organizarea.

Surpriza apare insa dupa ce primesti noul Certificat de Inmatriculare si Certificatul Constatator care atesta noile activitati ce fac parte din obiectul secundar al societatii. Nu mica este mirarea cand societatile constata ca au “dreptul” sa desfasoare activitati specifice pentru Leasing cu bunuri intangibile (exclusiv financiare), Activitati ale agentiilor de colectare si a birourilor (oficiilor) de raportare a creditului sau Activitati de servicii privind sistemele de securizare – pentru a enumera doar cateva dintre activitatile cu regim special ce sunt introduse in mod automat. Nu conteaza specificul societatii, insa sunt afectate in special societatile de constructii si cele prestatoare de servicii.

Ce ai de facut in aceasta situatie? Nimic mai simplu. Esti obligat, si atentie de aceasta data chiar esti obligat, sa faci un act aditional prin care sa radiezi aceste activitati ce se pot desfasura doar in conditii si cu aprobari speciale. Alti bani, aceeasi distractie. Dar de aceasta data, va trebui sa pierzi 4 zile (si asta in cel mai ferict caz). In ceea ce priveste costurile: minim 600-700 RON (depinde de numarul de obiecte de activitate ce urmeaza a fi radiate).

Asta da gratuitate!
Reinvent Consulting iti ofera servicii de recodificare.

Reinvent Consulting este marca grupului de firme REINVENT, cu peste 16 ani de experienta pe piata romaneasca. Reinvent Consulting are 8 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detii o proprietate unde sa-ti poti inregistra sediul social al societatii comerciale, iti punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *