Modele de contracte: Contractul de comodat autovehicule

Modele de contracte: Contractul de comodat pentru autovehicule

Modele de contracte - contractul de asigurare a autovehiculelor
Modele de contracte – contractul de comodat pentru autovehicule

Contractul de comodat autovehicule are ca obiect acordarea dreptului de folosinta a unui autovehicul de catre proprietarul acestuia (comodant) catre un utilizator (comodatar).

Chiar daca transmiterea dreptului de folosinta se face cu titlu gratuit, comodantul trebuie sa garanteze comodatarul impotriva viciilor ascunse si sa se oblige la plata unor despagubiri civile in astfel de situatii.

Obligatiile privind intretinerea curenta ocazionala sau speciala a autovehiculului revin comodatarului.

Un astfel de contract se naste frecvent intre un comodant-persoana fizica si un comodatar-persoana juridica, oferindu-se astfel posibilitatea utilizatorului de a-si deduce din punct de vedere contabil toate cheltuielile generate de folosinta autovehiculului.

Recomandam incheierea unui contract de comodat autovehicule in toate situatiile in care o societate comerciala sau alta persoana juridica nu este proprietarul autovehiculului utilizat, inclusiv in situatia in care persoana fizica proprietar (comodant) este si reprezentantul legal al societatii comerciale utilizatoare (comodatar), evitandu-se astfel situatiile neplacute in care organele de control fiscale verifica legalitatea procesului de deducere a cheltuielilor.

Reinvent Consulting iti ofera un model de contract de comodat autovehicule.

Reinvent Consulting este marca grupului de firme REINVENT, cu peste 16 ani de experienta pe piata romaneasca. Reinvent Consulting are 8 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detii o proprietate unde sa-ti poti inregistra sediul social al societatii comerciale, iti punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

 

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

4 Comments

  1. contacafe 6 May 2008 Reply
  2. ruxandra 7 May 2009 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *