Modele de contracte – Contractul de arendare

Modele de contracte – contractul de arendare

Modele de contracte - contractul de arendare
Modele de contracte – contractul de arendare

Prin contractul de arendare, arendatorul (de regula proprietar al unui bun imobil – teren – suprafata agricola) acorda arendasului un bun agricol mentionat intr-un inventar anexa sau intr-un plan de situatie anexa.

Obligatia arendatorului consta in predarea bunurilor, in timp ce drepturile se rezuma la primirea arendei in bani sau in natura si la posibilitatea de a controla modul in care arendasul administreaza bunurile.

Obligatiile arendasului constau in plata arendei, mentinerea potentialului productiv al bunurilor arendate, asigurarea bunurilor agricole in vederea recuperarii daunelor produse de calamitati naturale.

Unul din drepturile fundamentale ale arendasului il constituie dreptul de preemtiune (exercitat in conditiile legii) inaintea statului, in cazul instrainarii prin vanzare a terenului agricol din extravilan.

Ca regula generala in orice contract de arendare trebuie stipulat faptul ca impozitele si taxele datorate, potrivit legii, pentru bunurile agricole arendate sunt in sarcina arendatorului.

Reinvent Consulting iti ofera un model de contract de arendare.

Reinvent Consulting este marca grupului de firme REINVENT, cu peste 16 ani de experienta pe piata romaneasca. Reinvent Consulting are 8 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detii o proprietate unde sa-ti poti inregistra sediul social al societatii comerciale, iti punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

2 Comments

  1. ddica 16 February 2013 Reply
  2. Reinvent Consulting 19 February 2013 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *