Servicii de infiintari firme. Facilitati pentru studenti la infiintarea unei firme.

Servicii de infiintari firma – facilitati pentru studenti la infiintarea unei firme

Infiintare firma. Servicii infiintari firme. Facilitati pentru studenti la infiintarea unei firme
Infiintare firma. Servicii infiintari firme. Facilitati pentru studenti la infiintarea unei firme

In anul 2003, Guvernul Romaniei stabilea o serie de facilitati pentru studentii care doresc sa-si infiinteze firme. Poate doar la inceput, pentru ca avantajele au fost anuntate cu surle si trambite, au fost studenti care au profitat de ocazie. La 5 ani dupa acel moment, lucrurile se misca cam greu pe piata, in ce-i priveste pe studentii care incep afaceri.

Cu siguranta, motivele pentru aceasta stare de lucruri nu sunt nici lipsa de informatie, nici preturile. La o simpla cautare pe Internet, poti gasi tot ce trebuie sa stii privitor la ce trebuie sa faca un student care doreste sa-si constituie o societate comerciala. Preturile la infiintari firme au devenit foarte accesibile in general, cu atat mai mult in ce-i priveste pe studenti. Evident, nu vorbim despre cabinetele de avocatura sau avocatii care iau 11-15 milioane pentru o constituire (in urma cu doua luni inca mai auzisem de asemenea cazuri si ma intrebam cine si de ce mai accepta sa plateasca sume atat de mari pentru un asemenea serviciu!) ci vorbim despre ceea ce cunoastem, despre ceea ce facem zi de zi de aproape opt ani, despre preturile noastre. Concurenta de pe piata a facut ca preturile sa scada foarte mult, in timp ce calitatea serviciilor creste. Atunci de ce nu prea sunt studenti care sa faca primul pasa in afaceri??!?

In primul rand este vorba despre conditiile pe care trebuie sa le intruneasca un om de afaceri pentru ca respectiva afacere sa aiba sanse de succes. Chiar si la demararea unui business, o persoana, oricare ar fi ea – deci inclusiv studentii, trebuie 1. sa fie bine pregatita si 2. sa aiba destula experienta in domeniul respectiv. Oricat ar fi de dornic sa invete un student in anul II, de exemplu, nu stie tot ce ar trebui sa stie in domeniul respectiv si nu are nici experienta in afaceri, sau macar experienta de viata. Pentru cei care incearca, probabilitatile de reusita sunt reduse. In al treilea rand – si asta este cel putin la fel de important ca si primele argumente, ca sa incepi o afacere ai nevoie de bani. Din ce in ce mai multi bani. Daca in urma cu 10-15 ani putea incepe o afacere cu cateva sute de dolari, acum barierele au crescut cu mult. Vorbesc si de barierele pietei (de concurenti si standardele la care au ajuns ei) cat si de conditiile prevazute de lege pentru anumite domenii.

Asa stand lucrurile, tot respectul pentru studentii care au curajul sa paseasca in viata de afaceri. Ii ajutam cu toata experienta noastra! Detalii despre facilitati si actele necesare pentru studenti la aceasta pagina – tab-ul Studenti.

Reinvent Consulting este marca grupului de firme REINVENT, cu peste 16 ani de experienta pe piata romaneasca. Reinvent Consulting are 8 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detii o proprietate unde sa-ti poti inregistra sediul social al societatii comerciale, iti punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *