Trecerea cheltuielilor pe firma

Trecerea cheltuielilor pe firma. Inregistrarea cheltuielilor pe societate.

Bon fiscal Trecere cheltuieli pe firma
Bon fiscal Trecere cheltuieli pe firma

“Trecem cheltuielile pe firma!” auzim foarte des prin jurul nostru. Mai ales in magazinele METRO, de exemplu. Vom vorbi putin despre acest aspect.

Putem sa facem cheltuieli pe societate? Este bine sa facem? Si daca da, ce cheltuieli?

In primul rand, trebuie sa subliniem faptul ca avantajul de a trece cheltuielile, facute de un patron, pe societatea sa comerciala consta in aceea ca isi poate deduce TVA aferent. Astfel va “simti” ca produsele sunt mai ieftine. Se intampla acest lucru deoarece patronul nu face o diferentiere clara intre banii lui si “banii firmei”. Totusi, ACEST AVANTAJ ESTE VALABIL NUMAI PENTRU SOCIETATILE COMERCIALE PLATITOARE DE TVA! (Cu putin timp in urma am scris un articol despre a fi sau a nu fi platitor de TVA.)

Ce cheltuieli putem sa facem “pe firma”? Orice fel de cheltuieli. Sunt insa toate cheltuielile deductibile la calculul impozitului pe profit? Raspunsul este nu. Cheltuielile pentru mancare sau bautura, haine, intra la cheltuielile de protocol. Acestea sunt deductibile limitat, in limita a 2% din profit! In limita a 2% din profit, TVA aferent cheltuielilor de protocol poate fi dedus sau nu, in functie de procedura stabilita cu contabilul dvs, iar in cazul in care se depaseste aceasta limita, TVA aferent nu se deduce, iar cheltuielile respective sunt nedeductibile la calculul impozitului pe profit.

Tot pe banii societatii comerciale pot fi achizitionate diverse bunuri sau servicii. Pentru ca aceste cheltuieli sa fie deductibile, ele trebuie sa ajute la realizarea obiectului de activitate al societatii. Bineinteles ca bunurile achizitionate trebuie inventariate iar, in cazul unui control al Garzii Financiare sau al Administratiei Financiare, va trebui sa sustineti necesitatea lor in fata inspectorilor care va controleaza.

Daca achizitionati masini, sau daca veti plati pentru ridicarea unei constructii sau pentru achizitionarea ei, trebuie sa aveti in vedere faptul ca respectivele investitii se supun regimului societatilor comerciale; daca este cazul, ele urmeaza cursul lichidarii.

Mai multe detalii puteti primi la sediul nostru. In cazul in care doriti sa apelati la serviciile noastre, programarile le puteti face la telefon 021 318.69.60. Preturile pentru infiintarea unei societati comerciale sunt cu cel putin 100-400 lei sub preturile practicate de concurenti.

Reinvent Consulting este marca grupului de firme REINVENT, cu peste 16 ani de experienta pe piata romaneasca. Reinvent Consulting are 8 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detii o proprietate unde sa-ti poti inregistra sediul social al societatii comerciale, iti punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Puteti comanda si online serviciile noastre pe platforma ClientOnline.ro

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *