Constituire societate comerciala. Denumirea societatii.

Infiintari firme – alegerea numelor. Infiintare firma – alegerea numelui.

Numele societatii comerciale Denumirea firmei
Numele societatii comerciale Denumirea firmei

Am promis ca revenim cu un articol referitor la denumirea unei societati comerciale. Merita din nou amintit faptul ca numele societatii este un aspect important in afaceri. De principiu, ar putea fi ales astfel incat sa aiba legatura (sa faca trimitere) la domeniul in care se va desfasura activitatea. Apoi, ar putea fi ales astfel incat sa inspire acea calitate principala necesara pentru a desfasura o afacere in domeniul ales. De asemenea, trebuie ales astfel incat sa diferentieze afacerea pe care o incepeti de afacerile deja existente pe piata; de exemplu sa dea de inteles despre o caracteristica a produselor/serviciilor pe care le veti aduce pe piata. Cand spunem acest lucruri ne gandim la imaginea pe care o creaza numele in mintea clientului. Diferentierea se impune insa si strict referitor la “identitatea” din punct de vedere juridic a societatilor comerciale. Dupa cum se stie, Biroul verificarilor de disponibilitate si rezervarilor de denumire din cadrul Registrului Comertului are exact aceasta menire: de a se asigura ca nicio societate comerciala nu are numele identic cu o alta.

Pentru sugestii de nume, puteti citi un articol special dedicat.

Legea specifica faptul ca numele unei societati comerciale trebuie sa fie “in primul rand limba romana”. Acest lucru nu exclude faptul ca numele societatii comerciale ce urmeaza a fi infiintata sa fie in limba engleza, de exemplu, sau o alta limba, adica nu este exclus sa insemne ceva in alta limba. Exista insa obligatia ca numele sa fie scris cu caractere latine!

Sunt foarte multe cazuri de asociati chinezi, de exemplu, care pun societatilor nume folosind caracterele limbii noastre, dar cuvintele respective au sens in limba chineza. In cazul in care se va dori neaparat, asociatii pot opta sa treaca numele respective, cu caractere specifice limbii chineze, doar in emblema societatii. La fel si pentru alte limbi cu caractere deosebite de cele ale limbii noastre: japoneza, indiana, araba, ebraica, turca etc.

Pentru ca varianta de nume propusa la Registrul Comertului sa fie valida, ea trebuie sa aba cel putin trei litere diferite fata de cea mai apropiata denumire a unei societati deja infiintate. Aceste litere trebuie sa faca parte dintr-un cuvant, nu din grupuri de litere care reprezinta initiale. De asemenea, anii nu constituie un factor de diferentiere. Daca avem o societate comerciala TRANSPORT 1999 s.r.l. deja infiintata, nu putem sa inregistram o alta societate TRANSPORT 2000.

Intr-un articol viitor vom discuta despre emblema societatii comerciale.

Reinvent Consulting este marca grupului de firme REINVENT, cu peste 16 ani de experienta pe piata romaneasca. Reinvent Consulting are 8 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detii o proprietate unde sa-ti poti inregistra sediul social al societatii comerciale, iti punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Puteti comanda si online serviciile noastre pe platforma ClientOnline.ro

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *