Infiintari firme. Registrul Comertului Ilfov.

Infiintari firme. Infiintari firme in judetul Ilfov – Registrul Comertului Ilfov

Oficiul Registrului Comertului Ifov infiintari firme
Oficiul Registrului Comertului Ifov – infiintari firme in Ilfov

Astazi vom discuta despre o procedura oarecum atipica, si anume despre ceea ce se intampla la Registrul Comertului de pe langa Tribunalul Ilfov atunci cand mergi cu un dosar pentru infiintarea unei firme.

Nu facem firme numai pentru Bucuresti ci si pentru Ilfov, asa ca ne lovim la Registrul Comertului Ilfov de o serie de practici diferite de ceea ce se intampla la Registrul Comertului Bucuresti. Si o sa o luam chiar cu inceputul. Chiar atunci cand doresti sa-ti faci verificarea de denumire si rezervarea denumirii de societate comerciala s-ar putea sa ai parte de niste surprize. Multe persoane vor acum denumiri in limba engleza; legea permite acest lucru si vom discuta despre aceste aspecte intr-un articol special dedicat. Ei bine, la Registrul Ilfov, cuvantul de ordine in aceasta privinta este “Nu se poate!”. Nu au absolut nici un temei legal dar iti spun ca nu se poate sa ai un nume de firma numai in engleza; iti trebuie si cuvinte in limba romana. Daca te incapatanezi sa pastrezi o denumire de firma in limba engleza – in eventualitatea in care ea este disponibila – atunci nu va fi aprobata de Director si vei ajunge ca, la termen, judecatorul sa dispuna cu privire la pastrarea sau nu a respectivei denumiri. Teoretic, acest lucru este bun dar, practic, daca judecatorul vede ca Directorul nu a aprobat denumirea, atunci se gandeste ca este ceva in neregula si prefera sa dea castig de cauza punctului de vedere al oficialilor Registrului.

In al doilea rand, la depunerea actelor pentru infiintarea unei societati comerciale in judetul Ilfov, va fi nevoie neaparat de o adeverinta de la primarie care sa ateste ca la adresa respectiva exista un imobil. ๐Ÿ™‚ Doar copia buletinului/C.I. si titlul de proprietate nu sunt de ajuns!! Si, neaparat, adeverinta mai trebuie sa specifice satul si comuna de care apartine. Asta pe buna dreptate, pentru ca exista comune cu mai multe sate.

Apoi, chiar daca dosarul este in regula la referent, este indicat sa fii pregatit la termen sa te confrunti cu vreo problema! S-a incetatenit pe acolo o practica paguboasa pentru toate partile implicate. In loc sa-ti spuna referentul ca mai ai de adus ceva, sau ca iti va lua dosarul cu vreo observatie, el inregistreaza toate obiectiunile “pe ascuns” astfel incat tu le afli chiar la termen, atunci cand te asteptai sa fie totul in regula! Daca nu ai experienta locului, te poti trezi cu termene de 2-3 sau chiar 5 saptamani pentru niste nimicuri! Asta si pentru ca, in ciuda a cum ar trebui sa se desfasoare o sedinta de judecata, se “mai” intampla ca judecatorul sa fie grabit si sa nu te lase sa-ti aperi cauza! Uneori, culmea, nici nu te mai pofteste inauntru! ๐Ÿ™‚

Daca adaugam la toate astea si faptul ca, pana si atunci cand stii ca a aparut o problema si ai venit pregatit cu documente, este posibil sa nu poti intra in timpul sedintei sa le depui la dosar si nici nu se tine de ordinea de intrare afisata pe hol, tabloul ciudateniilor de la Registrul Ilfov este complet.

Daca aveti de gand sa va infiintati o societate comerciala in judetul Ilfov, mai bine lasati pe cei care au mai facut acest lucru si stiu exact care sunt practicile locului. Reinvent Consulting va sta la dispozitie atat pentru infiintari firme cat si pentru depunere de mentiuni (acte aditionale – recodificari CAEN, deschidere punct de lucru, cesiune de parti sociale, extindere obiect de activitate, schimbare obiect principal de activitate, schimbare administrator etc). Programarile le puteti face la numarul de telefon 021 318.69.60, Preturile pentru infiintarea unei societati comerciale sunt cu cel putin 100-400 lei (RON) sub preturile practicate de concurenti.

Reinvent Consulting este marca grupului de firme REINVENT, cu peste 16 ani de experienta pe piata romaneasca. Reinvent Consulting are 8 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detii o proprietate unde sa-ti poti inregistra sediul social al societatii comerciale, iti punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Puteti comanda si online serviciile noastre pe platforma ClientOnline.ro

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

3 Comments

  1. gabi 2 January 2010 Reply
  2. Reinvent Consulting 4 January 2010 Reply
  3. Dan Elena 2 November 2015 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *