Sedinta de judecata care are loc la Registrul Comertului incepe in mod normal la ora 10, dar de obicei sunt intarzieri. La etajul 2 al Registrului exista 3 sali in care se desfasoara sedintele de judecata. Aceste sedinte au loc separat, in functie de cum este vorba despre infiintari de societati comerciale sau inregistrare de mentiuni.
Din cele 3 sali, 2 sunt pentru mentiuni si una pentru infiintari societati comerciale. La fiecare sala, la intrare, se afla cate un afisier unde puteti afla, in functie de numarul de inregistrare sau numele societatii, daca dosarul dvs. are probleme. Dosarele cu probleme sunt incercuite pe afisier.
Unii judecatori lasa toate dosarele sa intre in sala, indiferent daca au probleme sau nu, in timp ce alti judecatori lasa doar dosarele cu probleme. Trebuie sa fiti atent cand e randul dvs. sa intrati, in cazul in care va trece randul trebuie sa asteptati urmatoarea strigare (urmatoarea strigare insemnand reluarea randului). Nu insistati sa dati buzna la judecator pentru ca riscati sa il enervati, asa ca mai bine asteptati sa fiti strigat.
In momentul in care ati ajuns in sala, dosarul e luat de grefieri si vi se prezinta probleme dosarului, in caz ca exista. Daca problemele aparute se pot rezolva pe moment este foarte bine, in caz contrar grefierul ii explica judecatorului probleme aparute, iar acesta dispune un termen de amanare.
Termenul de amanare poate fi de minim 2 saptamani, iar in cazul in care dosarul are probleme si nu sunteti prezent la sedinta de judecata, termenul poate fi de minim 5 saptamani. Pe langa toate acestea, mai sunt cazuri in care trebuie sa sustineti cauza in fata judecatorului.
se mai merge si in 2010 la sedinta de judecata ?
@ Dragos
Buna ziua! Multumim pentru intentia de a aduce corectarile necesare.
Daca treceti in mod constant pe la Registrul Comertului, cunoasteti probabil faptul ca modificarile legislative aduse legii societatilor comerciale au schimbat si procedura la Registru.
Noi am luat in calcul asemenea aspecte si am afisat deasupra fiecarui articol enuntul “Articolul este valabil la data publicarii. Ulterior pot interveni modificari legislative.” Dupa cum observati, articolul a fost publicat in urma cu mai mult de doi ani. Este peste putinta sa schimbam sutele de articole deja publicate, in cazul unor modificari ale legii; de altfel, ar trebui modificate si comentarii ale cititorilor si raspunsuri la acestea, ceea ce nu putem face decat cu acordul fiecarei persoane – deci totul devine foarte complicat si chiar lipsit de sens, din moment ce articolele si intrebarile sunt menite sa trateze niste aspecte de la momentul respectiv si nu pe viitor.