Cum decurge o sedinta de judecata la Registrul Comertului?

Sedinta de judecata care are loc la Registrul Comertului incepe in mod normal la ora 10, dar de obicei sunt intarzieri. La etajul 2 al Registrului exista 3 sali in care se desfasoara sedintele de judecata. Aceste sedinte au loc separat, in functie de cum este vorba despre infiintari de societati comerciale sau inregistrare de mentiuni.

Din cele 3 sali, 2 sunt pentru mentiuni si una pentru infiintari societati comerciale. La fiecare sala, la intrare, se afla cate un afisier unde puteti afla, in functie de numarul de inregistrare sau numele societatii, daca dosarul dvs. are probleme. Dosarele cu probleme sunt incercuite pe afisier.

Unii judecatori lasa toate dosarele sa intre in sala, indiferent daca au probleme sau nu, in timp ce alti judecatori lasa doar dosarele cu probleme. Trebuie sa fiti atent cand e randul dvs. sa intrati, in cazul in care va trece randul trebuie sa asteptati urmatoarea strigare (urmatoarea strigare insemnand reluarea randului). Nu insistati sa dati buzna la judecator pentru ca riscati sa il enervati, asa ca mai bine asteptati sa fiti strigat.

In momentul in care ati ajuns in sala, dosarul e luat de grefieri si vi se prezinta probleme dosarului, in caz ca exista. Daca problemele aparute se pot rezolva pe moment este foarte bine, in caz contrar grefierul ii explica judecatorului probleme aparute, iar acesta dispune un termen de amanare.

Termenul de amanare poate fi de minim 2 saptamani, iar in cazul in care dosarul are probleme si nu sunteti prezent la sedinta de judecata, termenul poate fi de minim 5 saptamani. Pe langa toate acestea, mai sunt cazuri in care trebuie sa sustineti cauza in fata judecatorului.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

3 Comments

  1. Dragos 4 December 2010 Reply
  2. Reinvent Consulting 6 December 2010 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *