Inchidere punct de lucru fara batai de cap

Inchidere punct de lucru fara batai de cap

UPDATE: Citeste aici articolul actualizat in 2016 despre procedura de INCHIDERE PUNCT DE LUCRU. 

inchidere-punct-de-lucru-desfiintare-punct-de-lucru
inchidere-punct-de-lucru-desfiintare-punct-de-lucru

Aveti o firma si ati ajuns in situatia in care trebuie sa inchideti un punct de lucru? Nu stiti cum sa faceti acest lucru? In primul rand, un punct de lucru se inchide atunci cand se doreste incetarea activitatii sau cand nu indeplinesti conditiile de functionare si un anumit organism de control hotaraste acest lucru.

Insa, sa revenim la ce trebuie sa faceti practic pentru a inchide punctul de lucru, in cazul in care doriti sa faceti acest lucru pe cont propriu.
Un prim pas ar fi redactarea hotararii asociatilor si a actului aditional, in cazul in care exista 2 sau mai multi asociati. Pentru cazul cu asociat unic, este de ajuns decizia asociatului unic.

Al doilea pas il reprezinta depunerea actelor la Registrul Comertului si statul la cozi pentru radierea punctului de lucru. Daca nu va descurcati, aveti posibilitatea sa apelati la biroul de consultanta de la Registrul Comertului, dar pentru asta veti pierde si bani si timp.

Dupa ce ati reusit sa depuneti actele necesare pentru inchiderea punctului de lucru, trebuie sa fiti prezent la sedinta de judecata care are loc la 2-3 zile de la depunerea actelor, iar ridicarea noilor documente se face peste alte 2-3 zile, asta in cazul in care totul este in regula.

In concluzie, pentru inchiderea unui punct de lucru veti pierde cam 5-7 zile lucratoare si taxa perceputa de biroul de consultanta al Registrului Comertului, in cazul in care vreti sa-l inchideti pe cont propriu.

O cale mult mai simpla si mai rapida este sa inchideti punctul de lucru printr-o firma de consultanta. Va costa mai putin si se rezolva mai repede.

Reinvent Consulting este marca grupului de firme REINVENT, cu peste 16 ani de experienta pe piata romaneasca. Reinvent Consulting are 8 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detii o proprietate unde sa-ti poti inregistra sediul social al societatii comerciale, iti punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Puteti comanda si online serviciile noastre pe platforma ClientOnline.ro

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

9 Comments

  1. MIHAELA 31 May 2010 Reply
  2. Andrei 20 March 2012 Reply
  3. mirceah 29 May 2012 Reply
  4. Nick 25 October 2016 Reply
    • Reinvent Consulting 27 October 2016 Reply
  5. Nick 25 October 2016 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *