Primii pasi dupa infiintarea unei societati comerciale

Ati obtinut certificatul de inmatriculare, impreuna cu hotararea de infiintare si cu certificatul constatator de la Registrul Comertului? Felicitari! Va numarati deja printre antreprenorii entuziasti, la inceput de drum, cand cu siguranta aveti foarte multe intrebari si doriti sa aflati in timp util ce aveti de facut, pentru ca afacerea dumneavoastra sa fie nu doar profitabila, ci si in concordanta cu cadrul legislativ aplicabil. Si pentru ca dorim sa venim in sprijinul dumneavoastra in acest sens, va prezentam in continuare cateva masuri pe care trebuie sa le intreprindeti:

In primul rand va este absolut necesara cel putin o stampila, asa ca daca nu ati dat deja comanda, este timpul sa o faceti acum.

Societatea dvs. trebuie sa aiba un cont curent, care se poate deschide la orice banca, in functie de preferinta dvs, si in care puteti transfera capitalul social, daca doriti. Pentru a evita costuri suplimentare cu procurarea ulterioara a unui alt certificat constatator de la Registrul Comertului, solicitat de banca, este recomandat sa deschideti contul curent in maxim 15 zile 7 zile (unele banci cer deschiderea contului curent in maxim 7 zilementiune adaugata la data 22.03.2010) de la data inmatricularii societatii. La banca trebuie sa se prezinte administratorii, cu actul de identitate, cu stampila si cu actele societatii in original si in copie.

Daca la infiintare ati optat pentru a fi platitor de TVA, atunci administratorul societatii sau contabilul trebuie sa se prezinte la administratia Finantelor Publice din sectorul/judetul in care aveti sediul social, pentru a ridica, in baza unei cereri, certificatul de inregistrare in scopuri de TVA, eliberat de Ministerul de Finante. Acesta va este necesar in vederea procurarii facturilor fiscale, in vederea incheierii de contracte cu diversi parteneri etc. Certificatul se elibereaza pe loc sau in maxim 48 de ore, insa pentru a evita situatiile neplacute in care intervalul de timp de la depunerea cererii pana la eliberarea acestui document este mai mare, este bine sa nu va prezentati imediat, ci sa abia dupa cateva zile, pana la o saptamana dupa ce ati ridicat actele societatii.

Urmatorul pas este sa va asigurati ca aveti la dispozitie facturi fiscale si chitante. Trebuie sa stiti ca aceste tipizate fiscale nu mai sunt inseriate si numerotate de catre Ministerul de Finante de la 1 ianuarie 2007, urmand ca stocurile existente sa fie utilizate pana la epuizare.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

4 Comments

  1. scorpius 2 December 2008 Reply
  2. Reinvent Consulting 3 December 2008 Reply
  3. Jana 20 March 2010 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *