Schimbarea sediului social: taxe si acte necesare

Schimbarea sediului social al firmei – taxe si documente necesare

UPDATE: Citeste aici articolul actualizat in 2016 despre SCHIMBAREA SEDIULUI SOCIAL!

Gazduire sediu social. Schimbari sedii sociale
Gazduire sediu social. Schimbari sedii sociale

Dupa cum stiti, la infiintarea unei firme trebuie sa faceti dovada unui sediu social. Dar ce se intampla atunci cand doriti sa schimbati sediul social? V-ati intrebat ce acte va sunt necesare si ce taxe trebuie sa platiti?

In primul rand, daca doriti sa schimbati sediul social aveti doua variante:

  • sa mergeti la Registrul Comertului, sa platiti taxele cerute si apoi sa treceti pe la biroul de consultanta de acolo pentru a afla ce acte va trebuie
  • sa apelati la o firma de consultanta

Singurul act care va trebuie pentru schimbarea sediului social este o copie dupa dovada de proprietate a noului sediu social. Dovada de proprietate poate fi: contract de inchiriere, contract de subinchiriere, contract de vanzare-cumparare, etc. Pe langa aceasta copie, mai poate fi nevoie si de un contract de comodat.

In cazul in care contractul de inchiriere este incheiat cu o persoana fizica, acesta trebuie vizat de administratia financiara. Daca este incheiat cu persoana juridica, mai este necesara si o copie dupa dovada de proprietate a persoanei juridice asupra spatiului pe care il inchiriaza.

In cazul contractului de subinchiriere este nevoie de acordul proprietarului si in anumite cazuri, de contractul de comodat, iar in cazul in care aveti un contract de vanzare-cumparare, aveti nevoie de contractul de comodat doar daca proprietarul este persoana fizica. Contractul de comodat va fi tehnoredactat de catre noi.

Daca noul sediu social va fi la bloc va fi nevoie de acordul Asociatiei de locatari sau proprietari (semnaturi vecini si semnatura, stampila Presedintele asociatie de locatari).

Costurile schimbarii sediului social sunt:

  • taxele Registrului Comertului
  • onorariul firmei de consultanta

Daca daca doriti sa va mutati sediul firmei in Bucuresti dar nu aveti un spatiu in proprietate, atunci puteti opta pentru gazduirea sediului social. Aflati toate detaliile la pagina respectiva si la numerul de telefon 021 318.69.60. Va asteptam cu un pret special si cu alte servicii incluse: primire corespondenta si notificare, primire telefoane si notificare, primire e-mail-uri si notificare.

Reinvent Consulting este marca grupului de firme REINVENT, cu peste 16 ani de experienta pe piata romaneasca. Reinvent Consulting are 8 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detii o proprietate unde sa-ti poti inregistra sediul social al societatii comerciale, iti punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Puteti comanda si online serviciile noastre pe platforma ClientOnline.ro

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

2 Comments

  1. mutiu ioan 4 March 2009 Reply
  2. Criss 10 April 2010 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *