TVA si impozit: Beneficii la infiintarea mai multor firme

Despre TVA si impozite: Care sunt avantajele faptului de a detine mai multe societati?

Avantajele faptului de a detine mai multe societati
Avantajele faptului de a detine mai multe societati

Va amintiti discutiile despre impozitare si despre a fi platitor sau neplatatitor de TVA – in care vorbeam despre diferente intre regimurile de impozitare, intre a avea o societate comerciala platitoare de TVA si una neplatitoare de TVA?

Pe baza concluziilor subliniate acolo, vom vedea care este calea ideala de urmat.

Am observat ca pentru unele societati comerciale este mai avantajos sa plateasca 2,5 % impozit pe venit, dar ca asta se intampla numai in plafonul de 100.000 de euro (cifra de afaceri pe an), limita care ar putea parea mica in unele cazuri. De asemenea, daca activitatile pe care doriti sa le desfasurati constau atat in prestari de servicii cat si in activitati de comert, atunci ar fi convenabil sa puteti deduce TVA pentru anumite activitati, in timp ce, pentru altele, ar fi convenabil sa nu va deduceti TVA. Apoi, in cazul in care se doreste optarea pentru a fi neplatitor de TVA, s-ar putea ca plafonul de scutire de 65.000 de euro (cifra de afaceri pe anul financiar in curs) sa fie mai mic decat ati dori dvs. Cum se pot impaca aceste optiuni care apar ca fiind opozabile? Si, mai mult, cum se poate beneficia atat de avantajele uneia cat si de avantajele celeilalte?

Raspunsul este sa va infiintati doua (sau chiar mai multe) societati comerciale! Evident, nu veti putea fi asociat unic decat la una singura, ceea ce inseamna ca va trebui sa aveti cel putin inca un asociat (indiferent de cota lui din partile sociale). Dar, in activitatile pe care le veti desfasura, veti putea beneficia de plafoane proportional mai mari cu numarul societatilor comerciale infiintate.

Exemplu: daca ati optat pentru 2,5% impozit pe venit dar ati depasit plafonul de 100.000 de euro – cifra de afaceri dintr-un an (sa zicem ca ati ajuns la 180.000 de euro), conform legii, societatea comerciala ar fi trecuta automat la impozit de 16% din profit. Totusi, daca aveti doua societati comerciale cu acelasi regim de impozitare, veti putea controla nivelul cifrei de afaceri pentru fiecare din ele, astfel incat in niciunul dintre cazuri sa nu depaseasca plafonul de 100.000 de euro. Este ca si cum ati avea la dispozitie, pentru aceeasi activitate, un plafon dublu fata de cel fixat prin lege.

Reinvent Consulting va sta la dispozitie cu multe alte sfaturi deosebit de importante privind aceste chestiuni. In cazul in care doriti sa va infiintati societati comerciale, veti beneficia de preturi cu cel putin 100-400 RON mai mici decat cele ale concurentilor. Programarile se pot face la telefon 021 318.69.60.

Reinvent Consulting este marca grupului de firme REINVENT, cu peste 16 ani de experienta pe piata romaneasca. Reinvent Consulting are 8 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detii o proprietate unde sa-ti poti inregistra sediul social al societatii comerciale, iti punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Puteti comanda si online serviciile noastre pe platforma ClientOnline.ro

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *