Asociat la mai multe societati comerciale

Asociat la mai multe societati comerciale

Din punct de vedere legal, o persoana nu poate fi asociat unic la mai mult de o societate comerciala. Aceasa este restrictia in ce priveste aspectul la care ne referim. Dar, asta nu ar trebui sa fie o limita insurmontabila pentru planurile celor care doresc sa actioneze pe piata prin intermediul mai multor societati comerciale.

Daca o persoana are deja calitatea de asociat unic in cadrul unei societati comerciale, ea se poate asocia cu alte persoane pentru a indeplini calitatea de asociat si in alte societati comerciale. Nu conteaza numarul de asociati (atat timp cat este mai mare de 1) si nici nu exista limitari legale cu privire la procentul de participare in cadrul societatii comerciale. Astfel, atat teoretic cat si practic, ar fi de ajuns ca persoana care are deja calitatea de asociat unic in cadrul unei firme sa-si mai gaseasca un singur asociat caruia sa-i ofere doar 1%. Mai mult, persoanele in cauza pot fi asociate si in cadrul altor firme. Implicatiile financiare trebuie, insa, foarte bine gandite.

Chiar si din punct de vedere al taxelor si impozitelor, ar putea sa fie o decizie foarte buna sa-ti infiintezi mai multe societati comerciale daca, in functie de domeniul si obiectul de activitate, optezi cu atentie intre 2% impozit pe venit/ 16% impozit pe profit, precum si intre a fi platitor/ neplatitor de TVA. Sfaturi in acest sens puteti primi daca va faceti o programare la unul din numerele de telefon de la pagina Contact.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *