Cheltuieli infiintare societate comerciala (srl)

Cheltuieli infiintare societate comerciala

Cat costa infiintarea unei firme?

“Cat costa infiintarea unei firme?” se intreaba foarte multa lume, referindu-se la un srl, bineinteles..

Am expus in articolul trecut care sunt pasii ce trebuie facuti pentru infiintarea unei societati comerciale. Tot pe baza acelor etape o sa “calculam” impreuna suma totala la care se ridica acest demers.

Cheltuieli constituire societate comerciala

In primul rand, trebuie sa facem o deosebire intre: I.cheltuielile strict financiare si II.costurile de alta natura. E foarte important acest lucru. Daca vom raporta totul numai la bani, tabloul nu ar fi complet.

In al doilea rand, exista o diferenta de costuri intre situatia in care persoana nu este cunoscatoare a domeniului juridic si situatia in care ea poate sa-si redacteze actele singur. Daca nu va intocmiti dvs. actul constitutiv si contractul de comodat, probabil ca veti apela la cineva care sa va indrume sau sa va redacteze documentele. In aceasta privinta, pot interveni diferente mari intre ofertele de pe piata: la Registru puteti fi taxati pe pagina si – in final – sa va ajunga mai mult decat infiintarea printr-o companie de consultanta, iar intre tarifele practicate de avocatii si consultantii de pe piata sunt mari diferente. Onorariile pentru infiintarea unei societati comerciale pot pleca de la 200 de lei si pot ajunge chiar si la 1000 de euro. In paranteza fie spus, un asemenea onorariu de 1000 de euro nu inseamna ca serviciul ofera ceva in plus, sau vreo anume garantie, ci inseamna doar faptul ca avocatul respectiv este foarte ocupat si – prin urmare – timpul lui valoreaza foarte mult.

Costuri in bani + eforturi de alta natura:

 • Actul Constitutiv si Contractul de comodat – in cazul in care le intocmiti prin Registrul Comertului pot ajunge la aproximativ 200 de lei. (la aceasta se adauga si drumul la registru, timpul pierdut atat asteptand la rand cat si in fata consultantului. Veti sta la rand si la casierie).
 • Rezervarea de denumire – 50 de lei, la care se adauga drumul la Registru (foarte posibil, se sta si la rand; atat la casierie cat si la biroul de rezervari).
 • Declaratia de asociat/asociat unic (si, daca este cazul, administrator) plus specimenul de semnatura – pot ajunge intre 80-130 de lei, in functie de notar si de cum declaratia si specimenul sunt date impreuna sau separate. La aceasta se adauga drumul la cabinetul notarial si timpul pierdut acolo (de obicei, notariatele sunt aglomerate).
 • Capitalul social – cel putin 200 de lei. La aceasta se adauga drumul la banca si timpul pierdut acolo.

Eforturi si timp mai sunt necesare si cu ocazia depunerii dosarului. Dureaza cca o jumatate de zi. De asemenea, aici se adauga taxele de la Registru pentru dosar – aproximativ 350 de lei. Pot fi putin mai mari sau putin mai mici, in functie de anumite particularitati cum ar fi existenta sau nu a unui punct de lucru, autorizatii cerute etc.

Mai trebuie sa tinem cont si de cel putin inca o jumatate de zi de asteptat la Registru la sedinta de judecata si, dupa doua zile lucratoare (asta daca a fost totul in regula), drumul si asteptarea pentru ridicarea documentelor noii srl. Ceea ce scriam intr-un articol anterior referitor la “cele 7 cozi” nu este deloc exagerat.

Servicii de infiintari societati comerciale

In aceste conditii, puteti sa faceti si dvs o socoteala a tuturor cheltuielilor, timpului pierdut si eforturilor. Avand in vedere rezultatul la care ajungeti, credem ca oferta noastra este de nerefuzat atat prin pret, cat si prin drumurile, nervii si asteptarile de care va scuteste. Iar miile de clienti ai nostri au fost de aceeasi parere. Atentie, in suma afisata de noi nu este inclus capitalul social! Dupa infiintarea societatii comerciale, veti putea sa folositi banii varsati in contul de capital social. Sunati la 021 318.69.60 pentru o programare. Serviciul este valabil in Bucuresti, Ilfov, precum si in toata tara.

Infiintare firma cu gazduirea sediului social

Daca nu aveti in proprietate un spatiu in care sa figureze sediul social al noii societati, atunci puteti opta pentru gazduirea sediului social. Aflati toate detaliile la pagina respectiva si la numerul de telefon 021 318.69.60. Va asteptam cu preturi speciale si cu alte servicii incluse: primire corespondenta si notificare, primire telefoane si notificare, primire e-mail-uri si notificare.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

15 Comments

 1. ovidiu 20 February 2009 Reply
 2. Badulescu Sorin 20 April 2011 Reply
 3. Paul 5 October 2011 Reply
 4. Reinvent Consulting 6 October 2011 Reply
 5. ciobanu cozmin 12 March 2012 Reply
 6. Savas Alexandru 19 May 2012 Reply
 7. daniel 5 August 2012 Reply
 8. vic 28 September 2012 Reply
 9. Bogdan 9 December 2012 Reply
 10. Reinvent Consulting 27 December 2012 Reply
 11. Cristina 21 March 2013 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *