Cat costa infiintarea unei firme?
“Cat costa infiintarea unei firme?” se intreaba foarte multa lume, referindu-se la un srl, bineinteles..
Am expus in articolul trecut care sunt pasii ce trebuie facuti pentru infiintarea unei societati comerciale. Tot pe baza acelor etape o sa “calculam” impreuna suma totala la care se ridica acest demers.
Cheltuieli constituire societate comerciala
In primul rand, trebuie sa facem o deosebire intre: I.cheltuielile strict financiare si II.costurile de alta natura. E foarte important acest lucru. Daca vom raporta totul numai la bani, tabloul nu ar fi complet.
In al doilea rand, exista o diferenta de costuri intre situatia in care persoana nu este cunoscatoare a domeniului juridic si situatia in care ea poate sa-si redacteze actele singur. Daca nu va intocmiti dvs. actul constitutiv si contractul de comodat, probabil ca veti apela la cineva care sa va indrume sau sa va redacteze documentele. In aceasta privinta, pot interveni diferente mari intre ofertele de pe piata: la Registru puteti fi taxati pe pagina si – in final – sa va ajunga mai mult decat infiintarea printr-o companie de consultanta, iar intre tarifele practicate de avocatii si consultantii de pe piata sunt mari diferente. Onorariile pentru infiintarea unei societati comerciale pot pleca de la 200 de lei si pot ajunge chiar si la 1000 de euro. In paranteza fie spus, un asemenea onorariu de 1000 de euro nu inseamna ca serviciul ofera ceva in plus, sau vreo anume garantie, ci inseamna doar faptul ca avocatul respectiv este foarte ocupat si – prin urmare – timpul lui valoreaza foarte mult.
Costuri in bani + eforturi de alta natura:
- Actul Constitutiv si Contractul de comodat – in cazul in care le intocmiti prin Registrul Comertului pot ajunge la aproximativ 200 de lei. (la aceasta se adauga si drumul la registru, timpul pierdut atat asteptand la rand cat si in fata consultantului. Veti sta la rand si la casierie).
- Rezervarea de denumire – 50 de lei, la care se adauga drumul la Registru (foarte posibil, se sta si la rand; atat la casierie cat si la biroul de rezervari).
- Declaratia de asociat/asociat unic (si, daca este cazul, administrator) plus specimenul de semnatura – pot ajunge intre 80-130 de lei, in functie de notar si de cum declaratia si specimenul sunt date impreuna sau separate. La aceasta se adauga drumul la cabinetul notarial si timpul pierdut acolo (de obicei, notariatele sunt aglomerate).
- Capitalul social – cel putin 200 de lei. La aceasta se adauga drumul la banca si timpul pierdut acolo.
Eforturi si timp mai sunt necesare si cu ocazia depunerii dosarului. Dureaza cca o jumatate de zi. De asemenea, aici se adauga taxele de la Registru pentru dosar – aproximativ 350 de lei. Pot fi putin mai mari sau putin mai mici, in functie de anumite particularitati cum ar fi existenta sau nu a unui punct de lucru, autorizatii cerute etc.
Mai trebuie sa tinem cont si de cel putin inca o jumatate de zi de asteptat la Registru la sedinta de judecata si, dupa doua zile lucratoare (asta daca a fost totul in regula), drumul si asteptarea pentru ridicarea documentelor noii srl. Ceea ce scriam intr-un articol anterior referitor la “cele 7 cozi” nu este deloc exagerat.
Servicii de infiintari societati comerciale
In aceste conditii, puteti sa faceti si dvs o socoteala a tuturor cheltuielilor, timpului pierdut si eforturilor. Avand in vedere rezultatul la care ajungeti, credem ca oferta noastra este de nerefuzat atat prin pret, cat si prin drumurile, nervii si asteptarile de care va scuteste. Iar miile de clienti ai nostri au fost de aceeasi parere. Atentie, in suma afisata de noi nu este inclus capitalul social! Dupa infiintarea societatii comerciale, veti putea sa folositi banii varsati in contul de capital social. Sunati la 021 318.69.60 pentru o programare. Serviciul este valabil in Bucuresti, Ilfov, precum si in toata tara.
Infiintare firma cu gazduirea sediului social
Daca nu aveti in proprietate un spatiu in care sa figureze sediul social al noii societati, atunci puteti opta pentru gazduirea sediului social. Aflati toate detaliile la pagina respectiva si la numerul de telefon 021 318.69.60. Va asteptam cu preturi speciale si cu alte servicii incluse: primire corespondenta si notificare, primire telefoane si notificare, primire e-mail-uri si notificare.
Deci in concluzie cheltuim 930lei + transport si mancare/suc ?
Se poate cumula caliatea de pfa cu calitatea de unic asociat la un srl/
@ Badulescu Sorin
Unui asociat unic nu-i este permis si un pfa.
Daca in prezent sunt angajat imi pot deschide un srl? si imi pot folosi ca si adresa sociala adresa de acasa/garaj/etc. ? ce alte autorizatii imi sunt necesare pentru deschiderea unui magazin de piese auto?
@ Paul
Buna ziua, va multumim pentru interesul acordat serviciilor Grupului Reinvent!
Calitatea de angajat nu va impiedica sa detineti calitatea de asociat intr-o societate comerciala.
Va puteti deschide sediul social la adresa la care locuiti.
Autorizatiile de care aveti nevoie trebuie sa le luati de la: Directia Sanitar Veterinara, Directia de Sanatate Publica, Inspectoratul Teritorial de Munca, Autoritatea Publica Teritoriala pentru Protectia Mediului.
Pentru demararea procedurii, va asteptam sa ne contactati.
Buna seara
Am si eu cateva intrebari
As dori sa-mi deschid si eu o societate cu raspundere limitata in domeniul transportului auto international marfuri
Din cate am inteles eu ca SC>X>SRL devii platitor de TVA dupa 2saptamani
Ceea ce ma intereseaza pe mine este sa apar mai repede de termenul
Intentionez sa achizitionez autoutilitare pentru transport auto pe comunitate in colaborare cu o societatte din afara…
Un al doilea lucru ar fi cat timp ar dura toata aceasta operatiune ?
Va multumesc
Cozmin Alexandru
Eu sunt inca elev, am 18 ani….si ideea unde-i afaceri…pot sa-mi fac firma si sa produc bunul respectiv ? deasemenea firma sa figureze la adresa mea, unde locuiesc…cam ce acte imi sunt necesare? ……Va multumesc !
@ Savas Alexandru
Te rugam sa studiezi informatia de la link-ul http://www.reinventconsulting.ro/infiintari-firme-si-societati-comerciale.html
Vei gasi acolo si detaliile despre actele necesare.
Daca doresti sa demarezi rocedura, este indicat sa fixezi o intalnire cu unul dintre consultantii nostri; ti se va raspunde la toate intrebarile.
Buna seara!
As vrea sa infiintez un SRL in domeniul constructiilor cu care sa pot lucra in strainatate! As vrea sa stiu daca acest lucru este posibil, in cat timp se poate face aceasta societate si cam care ar fi costurile totale?
Multumesc!
Buna seara!
As vrea sa infiintez un SRL in romania domeniul transportului sa lucrez in italia ca si sofer ieste posibil? si cit costa? multumesc
Buna ziua!
Vreau sa imi deschid un SRL cu domeniul de activitate comercializare haine incaltaminte etc…..ma intereseaza daca deschid Srl-ul este obligatoriu sa imi incep activitatea imediat?sau se poate tine intr-o “pauza” pana ai toate detaliile puse la punct?va multumesc anticipat!
@ Bogdan
Buna ziua,
Se poate infiinta societatea iar desfasurarea activitatii sa se faca ulterior. Important de retinut este faptul ca imediat ce se infiinteaza societatea incep sa curga obligatiile de depunere declaratii sau alte acte catre Administratia Financiara sau alte institutii.
Va multumim pentru prezenta pe site-urile REINVENT!
Buna seara,
Am infiintat un srl , am angajat un sofer si as dori sa stiu si eu ce acte trebuie sa ii dau cu el fiind incepatoare , nu stiu.
@ Cristina
In primul rand trebuie mers la ITM pentru a obtine parola de transmitere a REVISAL-ului. Aceasta se obtine prin prezentarea la ITM cu o copie dupa CIM – ul angajatului, o cerere tip si CUI-ul societarii impreuna cu un CD pe care sunt salvate informatiile generate de programul gratuit al ITM-ului pentru transmiterea REVILAL-ului in care a fost introdus angajatul.
Pentru dosarul de personal al angajatului sunt necesare urmatoarele acte:
– Copie dupa CI;
– Copie dupa certificat de nastere;
– Copie dupa certificat de casatorie si nastere copii (daca este cazul);
– Copie dupa decizia de divort (daca este cazul);
– copie dupa ultimul act de studii si diploma de calificare;
– cazierul judiciar;
– adeverinta de la medicul de familie cum ca persoana este apta de munca;
– cererea de angajare;
– declaratie pe proprie raspundere in ceea ce priveste functia de baza;
– declaratie pe propria raspundere in ceea ce priveste Casa de sanatate la care este arondat angajatul;
– adeverinta/ declaratie pe proprie raspundere in ceea ce priveste copiii avuti in intretinere pentru calculul deducerii suplimentare (unde este cazul).
La dosarul de personal mai trebuie sa existe contractul de munca incheiat cu cel putin o zi inaintea inceperii activitatii si fisa postului care, si ea, trebuie luata la cunostinta de catre angajat tot cu o zi inaintea inceperii activitatii. Dupa ce apar modificari la CIM, acestea trebuie sa fie prezente in dosarul de personal prin actele aditionale corespunzatoare modificarilor aduse.