Denumire Registrul Comertului vs inregistrare marca OSIM

Odata ce o societate comerciala si-a inregistrat denumirea la Registrul Comertului, institutia nu-i garanteaza sub nici o forma protectie cu privire la nume; singurul lucru garantat il constituie unicitatea denumirii respective. Altfel spus, denumirea este unica intr-o anumita arie: judet, judete sau la nivel national. Mai mult decat atat, Registrul Comertului avertizeaza orice firma intreprinde demersuri pentru rezervarea unei denumiri ca drepturile recunoscute in domeniul proprietatii industriale au prioritate.

Astfel, pentru a va asigura protectie asupra denumirii societatii comerciale trebuie sa va inregistrati numele societatii, drept marca, si in cadrul O.S.I.M.-ului. Aici insa, lucrurile sunt ceva mai complexe. In timp ce Registrul Comertului permite (cu mici exceptii) oricarei societati comerciale sa desfasoare majoritatea activitatilor comerciale prevazute in CAEN Rev.2, Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci va va permite sa utilizati marca respectiva (fie ea si identica cu denumirea firmei) doar pentru acele clase de produse si servicii pentru care ati solicitat protectie.

Totodata, pot exista situatii in care, desi Registrul Comertului v-a rezervat o denumire, iar aceasta nu constituie marca inregistrata pentru o alta persoana fizica si juridica, sa aveti surpriza neplacuta in care OSIM-ul va respinge cererea de inregistrare a marcii pe motiv ca aceasta este formata din cuvinte uzuale, generice sau identice cu o marca notorie.

Reinvent Consulting va pune la dispozitie servicii complete ce va permit sa faceti cele mai bune alegeri in domeniul comercial.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *