Firma neplatitoare de TVA

Societate comerciala neplatitoare de TVA

In continuarea articolului trecut, vorbim despre implicatiile optiunii viitorilor asociati pentru statutul de firma neplatitoare de TVA. Desi optiunea pentru societate comerciala platitoare / neplatitoare de TVA este deosebit de importanta, avand in vedere consecintele acestei decizii, daca se va opta pentru statutul de s.c. neplatitoare de TVA si apoi asociatii se vor razgandi, se va putea schimba statutul in platitor de TVA. Atentie, acest lucru este posibil o singura data si definitiv (adica alegerea nu va mai fi reversibila)! Trecerea de la s.c. neplatitoare de TVA la s.c. platitoare de TVA se poate face prin optiunea asociatilor, sau prin lege – ca urmare a depasirii unui anumit plafon al cifrei de afaceri.Societate comerciala neplatitoare de TVA. Firma.

A fi neplatitor de TVA inseamna ca nu colectati TVA aferent veniturilor realizate si ca nu aveti dreptul sa va deduceti TVA platit, de exemplu, la achizitionarea unor bunuri sau servicii. Pe intelesul tuturor, “a deduce” inseamna “a scadea (din)”. De principiu, pentru societatile prestatoare de servicii, este mai convenabil sa nu fie platitoare de TVA. Daca, insa, o s.r.l. prestatoare de servicii neplatitoare de TVA, depaseste plafonul de scutire de 35000 de Euro cifra de afaceri pe anul financiar in curs, atunci ea va trece automat la statutul de platitor de TVA. In cazul in care cifra de afaceri preconizata pentru s.r.l. prestatoare de servicii nu depaseste acest plafon si nu aveti de gand sa faceti achizitii de valoare ridicata pentru societate, este recomandat sa optati pentru a fi neplatitor de TVA.

Aspectele privind TVA trebuie coroborate cu cele privind impozitarea (2,5% pe venit sau 16% pe profit). Astfel, o firma care presteaza servicii si plateste 2,5% impozit pe venit, este bine sa aleaga statutul de neplatitoare de TVA.

Chestiunea privind optiunea de a fi platitor sau neplatitor de TVA vi se poate parea complexa, dar Reinvent Consulting va sta la dispozitie cu detaliile de care aveti nevoie la constituirea unei societati comerciale, iar consultanta pentru aspectele privind impozitarea si TVA este inclusa in serviciile de infiintare firma prin noi! Programarile le puteti face la numarul de telefon 021 318.69.60 si preturile sunt cu cel putin 100-400 lei (RON) sub preturile practicate de concurenti.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

12 Comments

 1. Simona Iosif Silaghi 28 January 2010 Reply
 2. Raboj Alexandra 1 October 2010 Reply
 3. Reinvent Consulting 4 October 2010 Reply
 4. Johnny 22 June 2011 Reply
 5. Ruxandra 27 August 2011 Reply
 6. Reinvent Consulting 29 August 2011 Reply
 7. vasi timisoara 14 October 2012 Reply
 8. ora exacta 24 August 2015 Reply
 9. NICU 18 December 2017 Reply
  • Reinvent Consulting 7 February 2018 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *