Infiintare sc. Acordul coproprietarului sau al persoanelor cu drept de habitatie

Oarecum legat de articolul anterior, dorim sa specificam ca, in situatia in care doriti sa va infiintati o societate comerciala sau sa va deschideti un punct de lucru, dar nu locuiti singur(a) in apartamentul respectiv, veti avea nevoie si de acordul celeilalte (sau, dupa caz, celorlalte) persoane.Acordul coproprietarului sau al persoanelor cu drept de habitatie

Astfel, in cazul in care apartamentul este detinut in coproprietate cu alte persoane (sot, frate, sora etc.), veti avea nevoie de acordul coproprietarului/-rilor. De principiu, exista diferente in functie de cum raporturile dintre societatea comerciala si (co)proprietarii apartamentului decurg dintr-un contract de comodat sau dintr-un contract de inchiriere. Din punct de vedere teoretic, ar fi de ajuns ca pe contractul de comodat sa se specifice acordul si semnatura coproprietarului. Practic, insa, judecatorii cer ca toti coproprietarii sa fie trecuti ca parti in contract (ceea ce, in cazul contractului de inchiriere, este obligatoriu).

In cazul in care detineti in proprietate un spatiu de locuit, doriti sa-i dati o destinatie comerciala si aveti in spatiul respectiv un chirias (cu forme legale), va fi nevoie de acordul chiriasului.

O alta situatie posibila este aceea in care in apartament se afla persoane cu drept de habitatie viagera. Acordul lor este necesar. Daca sunteti tutorele persoanei respective, atunci va fi nevoie sa va dati acordul in numele persoanei si, de asemenea, va fi nevoie si de documentul care dovedeste ca ii sunteti tutore.

Daca nu aveti in proprietate un spatiu in care sa figureze sediul social al noii societati, sau daca nu reusiti sa obtineti acordul coproprietarului ori al persoanelor cu drept de habitatie, atunci puteti opta pentru gazduirea sediului social. Aflati toate detaliile la pagina respectiva si la numarul de telefon 021 318.69.60. Va asteptam cu un pret special si cu alte servicii incluse: primire corespondenta si notificare, primire telefoane si notificare, primire e-mail-uri si notificare.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *