Infiintarea unei firme cu asociat strain

Constituire societate comerciala cu asociat strain

Libertatea de miscare isi spune cuvantul si, evident, s-a transformat si in libertate de investitie. Mai ales dupa intrarea tarii noastre in Uniune, tot mai multi straini aleg sa investeasca in Romania. De aceea, in acest articol vom vorbi despre posibilitatea ca un cetatean strain sa devina asociat in cadrul unei societati comerciale, in Romania.

Strainii pot indeplini calitatea de asociat in cadrul unei firme. Mai mult, ei pot fi si administratori in societatea comerciala respectiva. Diferenta care apare in cazul cetatenilor straini fata de cazul cetatenilor romani este legata de cazierul fiscal. In mod normal, la infiintarea unei firme, cetatenilor romani li se obtine (de ceva timp automat, de catre Registrul Comertului) cazierul fiscal. Exista posibilitatea ca unii cetateni straini sa fie inregistrati fiscal in Romania. Daca nu este asa, in locul cazierului fiscal, cetateanul strain va trebui sa dea o declaratie notariala, pe proprie raspundere, ca nu este inregistrat fiscal in Romania si ca nu are datorii fiscale, ca nu are antecedente penale si ca indeplineste conditiile prevazute de lege pentru detinerea si exercitarea calitatii de asociat (dupa caz, si administrator). Acest lucru este fixat prin lege (O.G. 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal, art.8, alin 1).

La inregistrarea la Registrul Comertului dosarul va cuprinde si anexa nr. 2 cuprinzand declaratia referitoare la investitia straina.

Reinvent Consulting face programarile la numarul de telefon 021 318.69.60.

Daca nu aveti in proprietate un spatiu in care sa figureze sediul social al noii societati, atunci puteti opta pentru gazduirea sediului social. Aflati toate detaliile la pagina respectiva si la numarul de telefon 021 318.69.60. Va asteptam cu un pret special si cu alte servicii incluse: primire corespondenta si notificare, primire telefoane si notificare, primire e-mail-uri si notificare.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *