Perioada de valabilitate a marcii

O marca inregistrata in mod corespunzator la OSIM asigura protectie, persoanei fizice sau juridice ce o detine, pentru o perioada initiala de 10 ani. La sfarsitul acestei perioade se poate solicita (in mod nelimitat) prelungirea protectiei pentru perioade succesive de 10 ani, solicitare ce se accepta doar in baza unei cereri si achitarii taxelor aferente.

Ce este important de stiut este faptul ca primul termen de 10 ani curge de la data depunerii cererii initiale, respectiv data la care s-a luat initiativa constituirii depozitului. Acest lucru se intampla desi, in urma cererii depuse, pana la constatarea caracterului unic si distinctiv al marcii, a trecut un termen de minim 9 luni, care intr-un final se soldeaza cu eliberarea Certificatului de Inregistrare a Marcii.

Exista insa o exceptie la termenul de 10 ani. Atunci cand titularul marcii nu o foloseste in mod voit timp de 5 ani (fie ca este vorba de omisiune sau de intentie), orice persoana interesata, care demonstreaza acest fapt, poate solicita instantelor compente decaderea din drepturi a titularului.

Reinvent Consulting va poate facilita inregistrarea unei marci la OSIM.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *