Actul constitutiv al unei societati comerciale

Ce cuprinde un Act Constitutiv

Spuneam in articolul privind primii pasi si procedura pentru infiintarea unei firme ca unul dintre documentele necesare constituirii unei societati comerciale este Actul constitutiv.

Actul constitutiv al firmei trebuie sa cuprinda: detalii privind identificarea actionarilor societatii, denumirea societatii si forma ei juridica, adresa sediului social, obiectul de activitate (principal si secundar), capitalul social si conditiile in care se poate modifica acesta, cotele de participare a asociatilor, conducerea si administrarea societatii, controlul ei, procedura pentru modificarea formei juridice/ dizolvarea/ lichidarea firmei, procedura de solutionare a litigiilor. Actul constitutiv este organizat pe articole, dar forma lui poate sa difere de la o firma la alta.

Cum intocmesc un Act Constitutiv?

Fiind un document de importanta esentiala in ce priveste infiintarea unei firme, este cel mai intelept sa apelati la un specialist. Aceasta din cel putin urmatoarele considerente:

– actul constitutiv stabileste limitele unor drepturi si indatoriri in cadrul societatii comerciale, precum si anumite proceduri. Daca acestea nu sunt fixate si definite in cel mai bun si mai potrivit mod cu putinta, vor aparea probleme intre asociati;
– actul constitutiv defineste roluri (exemplu, asociati, administrator) care necesita anumite responsabiliati si angajeaza raspunderea juridica fata de autoritati si fata de terti. Orice formulare ambigua poate sa atraga consecinte juridice nedorite pentru persoanele mentionate;
– inadvertentele ce se pot strecura in actul constitutiv, in cazul in care acesta nu este conceput si redactat de catre o persoana cu experienta, pot duce la amanarea de catre judecator a admiterii dosarului de infiintare a firmei chiar si cu termene succesive de 5 saptamani.

Atentie, insa! Pe piata exista servicii care incarca mai mult sau mai putin indreptatit pretul pentru conceperea acestui document. Astfel doar pretul actului constitutiv poate sa ajunga la cca 200 de lei, ori sa depaseasca aceasta suma, daca acesta cuprinde multe activitati la obiectul secundar de activitate. Exista avocati care taxeaza fiecare cod pentru obiectul secundar de activitate si exista si avocati care taxeaza pe pagina.

La Reinvent Consulting, conceperea si redactarea actului constitutiv al societatii sunt incluse in serviciul de infiintare al firmei, adica actul constitutiv nu este taxat suplimentar pentru cei ce aleg sa-si infiinteze o societate comerciala prin noi. In plus, nu percepem costuri suplimentare pentru codurile CAEN de la obiectul secundar de activitate. Astfel Cel putin pentru Bucuresti si Ilfov preturile pentru serviciul de infiintare a unei societati comerciale sunt imbatabile. Pentru serviciile prestate in restul judetelor tarii, la aceste preturi se adauga 90 de lei. Programarile se fac la numarul de telefon 021 318 6960 sau la numarul 0727 837.816.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *