Deschidere punct de lucru
O societate comerciala isi poate deschide puncte de lucru in momentul infiintarii ei sau si dupa acest moment. Deschiderea unui punct de lucru (sau a mai multora) dupa etapa infiintarii firmei se realizeaza prin introducerea si inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului – ceea ce mai este cunoscut sub numele de “mentiuni”, sau sub numele de “acte aditionale”.
Acte necesare pentru punct de lucru
Pentru mentiunile privind inregistrarea si autorizarea de puncte de lucru aveti nevoie de urmatoarele documente:
- Copie dupa contractul de spatiu – pentru locatia in care se va afla punctul de lucru (cu datele de identificare ale proprietarilor)
- In situatia in care veti inchiria un imobil, de la o persoana fizica, pentru punctul de lucru, este necesar Contractul de Inchiriere vizat de Administratia Finantelor Publice. Daca veti inchiria de la o persoana juridica, vom avea nevoie si de o copie a titlului de proprietate sau de administrare a respectivului imobil
- Dosarul se va completa cu Hotararea Adunarii Generale, Act Aditional/Decizie Asociat Unic, Delegatie (redactate de catre noi), Contractul de Comodat – daca este cazul (redactat de catre noi),
- Adeverinta Acord Asociatie de Propietari pentru spatiul in care doriti sa deschideti punctul de lucru – daca este cazul (redactata de catre noi)
Este nevoie de prezenta asociatului/asociatilor, a stampilei societatii si de copii ale tuturor actelor societatii comerciale.
Termenul pentru un astfel de demers este de 5-7 zile lucratoare din momentul in care dosarul este complet (pentru Bucuresti si Ilfov). Tarifele si conditiile in care serviciul este disponibil in celelalte judete din tara, pot fi aflate urmand linkul spre pagina special dedicata. Sunati la numerele 021 318.69.60, 0734.504.000 pentru detalii si programari.
Declararea punctului de lucru la Administratia Financiara
Dupa deschiderea punctului de lucru (adica dupa ce au fost eliberate documentele referitoare la acest lucru de catre Registrul Comertului), punctul de lucru trebuie declarat la Administratia Financiara in raza careia va aflati cu sediul social al societatii. Aceasta se va face in termen de 30 de zile. Daca punctul de lucru are mai mult de 5 angajati, este vorba de un sediu secundar ce va trebui declarat si la administratia financiara in raza careia se afla sediul social al societatii si la administratia financiara in raza careia se afla sediul secundar (adica punctul de lucru).
Puteti comanda si online serviciile noastre pe platforma ClientOnline.ro
AM O NELAMURIRE! IN CAZUL IN CARE FIRMA CARE DORESTE SA DESCHIDA UN PUNCT DE LUCRU PE TERITORIUL ROMANIEI ESTE O FIRMA STRAINA(EX: DIN ITALIA), CARE SUNT DEMERSURILE CE TREBUIESC URMATE?
Pentru Procedura de autorizare
pentru functionarea birourilor de reprezentanta în Romania a firmelor straine va indicam prevederile relative la Politica Comerciala Comuna de la urmatorul link:
http://www.dce.gov.ro/Materiale%20site/Procedura_de_autorizare_repr_com.html
intrebarea se referea la punct de lucru si nu la o reprezentanta.eu sint interesat de deschiderea unui punct de lucru in germania.ce acte trebuiesc facute in romania?multumesc mult
O societate comerciala din Bucuresti cu sediul in sectorul 3 deschide punct de lucru in Bucuresti sector 4 cu 5 angajati.Este necesar declararea la ambele Administratii Financiare? Este necesar un nou CUI pentru punctul de lucru?
In cazul unei societati care doreste sa-si deschida un punct de lucru cu peste 5 angajati in cadrul aceleiasi unitati teritoriale administrative cu societatea mama, este necesara inregistrarea punctului de lucru la admin financiara in vederea atribuirii CODULUI FISCAL? Si daca DA, care este motivul pentru care este necesar acest lucru.
@Vasy
Din experienta noastra de pana acum, da, este necesar sa se atribuie cod fiscal distinct pentru punctul de lucru cu peste 5 angajati care apartine de aceeasi unitate teritoriala a administratiei finantelor publice. Singurul caz in care nu ar fi necesar este daca punctul de lucru coincide cu sediul social.
Buna ziua !!!
Am si eu o nelamurire cu punctul de lucru . Daca nu avem nici un angajat la asa zisile puncte de lucru ,sunt niste terminale care incaseaza banii pentru facturi si telefonie mobila trebue aceste terminale declarate ca puncte de lucru ???
@Simbeteanu Rodica
Va invitam sa discutati problema dvs cu un asistent de la departamentul juridic, pentru a vedea exact ce autorizatii de functionare aveti si daca acestea va permit sau nu sa functionati fara sa declarati sediu secundar. Acest lucru este teoretic posibil daca aveti autorizatie la terti.
Buna ziua ,
Buna ziua,
doresc sa infiintzez o societate cu punct de lucru in Franta .
Va rog sa-mi spuneti care sunt demersurile
@ Sorin
Pentru infiintarea societatii in Romania veti putea apela la compania noastra. Insa pentru deschiderea punctului de lucru din Franta va trebui sa contactati in Franta o companie care sa va asigure consultanta pentru demersurile necesare, intrucat legea si institutiile din cele doua tari difera.
O firma, SRL din Romania, poate deschide punct de lucru/sucursala in Germania? Daca da, acest lucru se face in Germania sau in Romania? Presupune inffintarea unei noi firme in Germania? Va multumesc anticipat.
e complicat orice este legat de Romania..mai bine este deschis un srl in ro decat un punct de lucru al unei societati din EU…conexiunile facadu-se intre ele prin imp-exp..eu am in DE dar am facut si in ro un srl si asa functioneaza perfect
Daca la parterul unui bloc exista spatii comerciale, iar unul dintre acestea este in proprietatea unei persoane fizice cand il inchiriez si il declar in afara de actul de proprietate, contractul de inchiriere inregistrat la administratie si actele firmei mai trebuie acordul asociatiei de locatari din blocul respectiv? Daca nu primesc acordul ce solutii exista?
@ Bogdan Luca
Buna ziua,
Daca spatiul respectiv nu este deja inregistrat la Registrul Comertului ca si spatiu comercial, acordul asociatiei de proprietari este necesar, fiind o cerinta imperioasa la Registrul Comertului.
Solutia este sa incercati sa il obtineti prin buna intelegere cu vecinii si cu membrii asociatiei, sau sa va orientati catre un alt spatiu fara probleme.
Buna ziua,
Am si eu o intrebare: In cadrul aceluiasi imobil (un Hotel) se pot declara mai multe puncte de lucru ale unor firme diferite, cu acelasi obiect de activitate (tot hotelier) si ce acte sunt necesare.
Va multumesc anticipat
Buna seara,
am infiintat societatea.ce acte sunt necesare ptr.punct de lucru si casa de marcat?cat dureaza?
@ Neagu Veronica
Multumim pentru prezenta pe site!
Detalii despre actele necesare pentru deschiderea unui punct de lucru gasiti la pagina http://www.reinventconsulting.ro/inregistrare-si-autorizare-punct-de-lucru.html
In legatura cu casa de marcat va trebui sa aflati informatii despre procedura de la Administratia Financiara.
Buna ziua,
se poate declara un singur punct de lucru pentru 2 firme, cu unul dintre asociati comun? Prin contract de comodat? trebuie sa se faca separarea spatiului in acte?cum anume?
@ Iuliana Salv
Se poate deschide un singur punct de lucru pentru doua societati, dar prin doua contracte de comodat diferite, la contractele de comodat se ataseaza si dovada de proprietate.
In fiecare contract de comodat se vor mentiona doua camere diferite, corespondente fiecarei firme. (exemplu: camera 1, camera 2). Practic, aceasta inseamna separarea spatiului. Daca exista si o schita a spatiului respectiv, ar fi foarte bine sa se ataseze contractului de vanzare-cumparare .
Buna ziua,
Firma la care lucrez are sediul in Brasov,dar eu imi desfasor activitatea la pct de lucru din Otopeni (jud. Ilfov). Am fost pusa sa ma interesez unde trebuie sa merg in Bucuresti si ce acte imi trebuies pt declararea pct de lucru secundar (precizez faptul ca pt acest pct de lucru exista un singur angajat).
Pana acum am gasit pe net urmatoarele acte care mi-ar fi necesare:
– declaratie tip
– dovada spatiu
– certificat constatator
Buna ziua,
Sediul social este in Bucuresti. Doresc sa deschid un punct de lucru in alt judet, care are sub 5 salariati. Declararea punctului de lucru se face si in judetul unde se gaseste punctul de lucru ? Cei de la administratia financiara din Bucuresti au spus ca nu e nevoie, cei de la judetul unde se afla punctul de lucru au spus ca da…. deci nu inteleg nimic…
Multumesc
@ Amanda Calinescu
Aici am intalnit si noi aceeasi problema ca si dumneavoastra. Am luat legatura cu Biroul asistenta contribuabili deoarece, de la ghiseu, informatiile primite au fost contradictorii.
Raspuns:
Punctul de lucru de declara la Administratia Financiara de la sediul social (de la mama) – in speta – Bucuresti, dar se depune o adresa si la Administratia Financiara de la judetul unde se deschide punctul de lucru – spre informare.
Buna ziua, sunt asociat al unei firme din Romania cu sediul social in Resita.
In Germania am primit o oferta de colaborare cu o firma de constructii care vrea sa mutam firma in Germania sau sa deschidem un punct de lucru in Germania, ideea este ca nu gasesc informatii concrete referitor la ce este mai bine sau mai bine zis care varianta este accesibila unei firme din Romania, de ce fel de acte avem nevoie pentru a putea detasa in jur de 10 angajati romani in Germania pentru a lucra in constructii
@ Richard Andreea
De la Registrul Comertului au comunicat ca nu exista varianta de schimbare sediu social in alta tara si ca varianta pentru a se lucra pe acea societate aveti:
– sa deschideti acolo o sucursala, cu depunerea dosarului in Germania, nu in Romania iar aici doar sa veniti sa le aratati ca s-a facut deschiderea acolo pentru luare la cunostinta
-sa faceti doar activitate pe autorizatii la terti fara sa fie un sediu stabil declarat
-sa infiintati o noua firma acolo si sa faceti transfer de oameni.
Vreau ca o firma sa deschida un punct de lucru in spatiul unde locuiesc.Eu nu sunt proprietar,motiv pentru care pot incheia un contract de comodat si cu acesta firma sa deschida un punct de lucru la Registru comertului?
@ Cornea Aurel
Daca, prin contractul pe care il aveti dumneavoastra cu proprietarul, vi se permite sa subinchiriati/transmiteti folosinta imobilului, atunci puteti sa incheiati dumneavoastra contractul. Va fi necesara o copie a dovezii de proprietate a imobilului (contract de vanzare-cumparare).
Buna ziua,
Daca doresc inchirierea unui birou pe firma pt doar 3 luni, este necesar sa declar si in acest caz spatiul respectiv ca punct de lucru?
E un pic ciudat ca nu exista exceptii de la regula – pt cei care isi desfasora activitatea in mai multe orase de exemplu, si inchiriaza un birou pt doar 2-3 luni, apoi pleaca in alt oras, trebuie sa treaca prin procesul de inreg/anulare punct de lucru de fiecare data?
Buna ziua,
Pentru a rezolva situatiile de genul acesta, adica sa nu deschideti mereu puncte de lucru si daca aveti activitate in multiple orase, puteti sa va autorizati activitatea la terti, nu la punctul de lucru efectiv. Daca in schimb aveti nevoie de un punct de lucru, nu conteaza pentru cata vreme va fi acesta utilizat (, luna, 1 an etc.), acesta va trebui sa fie deschis, autorizat si ulterior inchis. Toate acestea sunt mentiuni ce trebuie inregistrate la ONRC. Pentru tarifele noastre in legatura cu aceasta procedura, puteti vedea detalii aici: http://www.reinventconsulting.ro/administrarea-afacerii/mentiuni/deschidere-punct-de-lucru-si-autorizare-activ#Tarife-231
Multumim pentru prezenta pe blogul Reinvent!
buna ziua,
Contractul de inchiriere pentru un punct de lucru la o intreprindere individuala intre cine si cine trebuie incheiat?Intre persoana fizica si ii sau intre persoana fizica si persoana fizica?
Buna ziua,
Actul care atesta dreptul de folosinta asupra punctului de lucru trebuie incheiat intre intreprinderea individuala si proprietarul spatiului. In cazul proprietarului/ locatorului persoana fizica, contractul trebuie inregistrat la Administratia Finantelor Publice.
Ulterior indeplinirii acestor formalitati, actul va fi depus la Registrul Comertului in vederea deschiderii punctului de lucru.
Pentru informatii suplimentare, ne puteti contacta la 021.318.69.60.
Multumim pentru prezenta pe blogul Reinvent!
O zi frumoasa!