Suspendare activitate firma

Acte suspendare firma

Suspendarea, ori intreruperea activitatii firmei, necesita o serie de formalitati la Registrul Comertului precum si la Administratia Financiara de care apartineti.

La Oficiul Registrul Comertului de pe langa Tribunalul in raza caruia este inregistrat sediul societatii se va proceda la inregistrarea unei mentiuni privind suspendarea de activitate. Pentru aceasta sunt necesare urmatoarele documente:

– copie dupa C.I. a asociatului/asociatilor,
– copie dupa certificatul de inregistrare al societatii comerciale,
– stampila societatii,
– toate certificatele constatatoare in original (daca exista; pentru sediu social, pentru punct de lucru, pentru autorizatii la terti) in vederea anularii autorizatiilor de functionare,
– plata onorariului si a taxelor de Registru. In cazul nostru, pretul cel mai bun de pe piata va scuteste si de nervii si timpul pierdut la Registrul Comertului, de grija intocmirii actelor pentru dosar, de reprezentarea in fata judecatorului delegat la termenul de judecata. Pe cont propriu pretul poate fi mult mai mare (timp, eforturi, greseli in redactarea documentelor, termene de amanari).

Vom intocmi pentru dosarul privind suspendarea activitatii celelalte acte necesare: Hotararea AGA/Decizia Asociatului Unic (dupa caz), Actul Aditional la Actul Constitutiv, Delegatia, Cererea de Inregistrare, Declaratie model. Apoi, in termen de 5-7 zile lucratoare (pentru Bucuresti si Ilfov)/7-9 zile lucratoare pentru restul tarii din momentul in care avem documentele de la Dvs., va putem inmana Hotararea privind inregistrarea mentiunii la Registrul Comertului.

Dupa emiterea Hotararii privind suspendarea activitatii societatii comerciale, trebuie completata si depusa declaratia 010 la Administratia Financiara. Acest lucru este realizat din oficiu de catre Reinvent Consulting, daca sunteti client al companiei pentru servicii de evidenta contabila.

Durata suspendarii activitatii unei firme

Activitatea firmei poate fi suspendata pe o perioada cuprinsa intre 3 luni si 3 ani. In aceasta perioada, evidenta contabila se va tine la 3 luni; se vor depune declaratia 100 si (daca este cazul) declaratia 300, iar pe parcursul perioadei de suspendare firma nu are voie sa faca nicio tranzactie. Este recomandata inchiderea contului din banca al societatii. Bilanturile contabile, se vor depune in continuare, la 6 luni si un an.

Suspendarea activitatii in cazul unei firme cu salariati

In cazul in care societatea comerciala are salariati, se anunta la ITM prin act aditional incetarea contractului de munca avand ca motiv suspendarea activitatii firmei.

Vanzare firma

In cazul in care, inainte sau dupa suspendarea activitatii societatii, doriti sa vindeti societatea comerciala sau sa cesionati partile Dvs. sociale din societate, o puteti inscrie pe www.bursafirme.ro
Puteti comanda si online serviciile noastre pe platforma ClientOnline.ro

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

2 Comments

  1. Dumitrica Neculai 27 January 2013 Reply
  2. Reinvent Consulting 30 January 2013 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *