Registrul Comertului Ilfov – intamplare socanta

Daca am aduna intamplarile mai putin obisnuite cu care se confrunta avocatii, juristii sau intreprinzatorii, la Registrul Comertului Ilfov, probabil ca ar trebui sa numim cartea respectiva “Zona Crepusculara”. Am mai relatat despre procedurile ciudate de la Registrul Ilfov si cu alte ocazii. Revenim de aceasta data pentru a prezenta un fapt de-a dreptul exagerat.

Un dosar de inregistrare pentru I.F. (Intreprindere Familiala) la Ilfov. Pana aici totul este in regula. Numai ca, la termenul de judecata, a primit amanare 5 saptamani, desi prin mainile noastre au trecut multe mii de dosare de infiintari societati comerciale, inregistrari de mentiuni, deschideri de PFA, iar experienta ne-a invatat cum sa facem dosare impecabile. Motivul probabil: ziua proasta a unui judecator. Pana la urma, si ei sunt oameni, chiar daca sunt pusi sa se asigure ca nu se incalca legea. Totusi… un asemenea comportament este cu greu justificabil!

Mai exact, ce s-a intamplat:

In Acordul de Constituire a unei Intreprinderi Familiale, la paragraful privind cotele de participare a membrilor la veniturile nete si pierderile intreprinderilor familiale, sunt specificate doua cote de participare, o cota de participare pentru una din persoane si cota de participare pentru cea de-a doua persoana (nu are rost sa dam aici numele):

1.  10% – numele primei persoane

2.  90 % – numele celei de-a doua persoane.

Pentru ce a primit dosarul amanare 5 saptamani??? Pentru ca judecatorul a considerat ca “1 (punct) (spatiu) (spatiu) zece (la suta)” si  “2 (punct) (spatiu) (spatiu) nouazeci (la suta)” poate sa induca in eroare. Citam din spusele judecatorului in ziua lui proasta: “Cine a mai pomenit Unu-Punct-Zece-La-Suta?”

Chiar asa?? Cine a mai pomenit? Numai judecatorul respectiv! …dar nu si-a dat seama de acest lucru. 🙂

E un suras cam amar. Judecata ametita a costat timp si bani.

Acum ne intrebam ce se intampla atunci cand persoanele se chinuie sa-si faca dosarele pe cont propriu la Registrul Comertului Ilfov. Oare trece vreunul din acestea de judecator?

Inca o data, insistam pe ideea ca este esential ca dosarul sa fie intocmit de catre un specialist, altfel veti plati cu prea efort, cu prea multi nervi, cu prea mult timp.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

2 Comments

  1. oana 5 February 2010 Reply
  2. Reinvent Consulting 8 February 2010 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *