Voi cam cata hartie strangeti in 4 luni?

De multe ori, masura faptelor noastre poate fi aflata in timp. Adica atunci cand reusim sa cuprindem cumva consecintele.

In cca 4 luni am depozitat si pastrat fiecare foaie ce trebuia “aruncata”. S-au adunat aproape 50 de kg. Asta inseamna o medie de 12,5 kg pe luna, putin peste 600 de g/ziua de munca. Si nu vorbim despre ce ce nu se arunca pentru ca intra in uz si/sau pastreaza informatie importanta!

Daca extindem calculul la o perioada de 1 an, obtinem 150 kg. Sa zicem ca sunt (doar) 10000 de companii in fiecare tara si ca ele genereaza (doar) 150kg/an de deseuri de hartie.  Ajungem la cca 300000000. Mai usor de citit: 300.000.000 kg/an. Trei sute de milioane de kg de hartie pe an. Dar exista companii cu mult mai mari, la care se depasesc cu mult aceste cantitati. Si exista cu mult mai multe companii in fiecare tara. Si nu am luat in calcul ce nu se arunca. Deci consumul anual este cu mult, mult mai mare! Si oare cat se recicleaza?

Cert este ca la unul din capetele ecuatiei se afla “agentul” care produce acest rezultat – umanitatea.

Responsabila sau nu?

Noi am dus hartia la depozit. Invitam pe toata lumea sa faca la fel.

PS: Unui copac ii trebuie 30 de ani sa ajunga la maturitate dupa care, din el, se fac doar 40 de kg de hartie. Cat cautam aceasta informatie am gasit http://salveazauncopac.ro/ Merita sa intri si sa actionezi!

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *