Dovada de responsabilitate a Guvernului

Guvernul se arata interesat de situatia creata la Registrul Comertului si a decis includerea pe ordinea de zi a sedintei de astazi (12.10.2009)  a unei ordonante de urgenta care include un numar de prevederi, printre care si degrevarea judecatorilor de atributiile de la Registrul Comertului.

Actul normativ, propus de Ministerul de Justitie ca urmare a propunerii venite de la Ministrul Catalin Predoiu si avizat favorabil de catre Consiliul Superior al Magistraturii, va juca un rol pozitiv in rezolvarea blocajului actual. De asemenea, degrevarea judecatorilor va ajuta la fluidizarea operatiunilor desfasurate de institutia mai-sus amintita. O asemenea masura isi va face efectul la cateva zile de la intrarea in vigoare.

Apreciem masura luata de Guvern si suntem increzatori ca acest act normativ va fi adoptat astazi, avand regimul unei ordonante de urgenta.

Guvernul a inclus pe ordinea de zi a sedintei de astazi un numar extins de acte normative pe care sa le adopte sub forma unor ordonante de urgenta. Avand in vedere conjuctura actuala, aceasta masura vine ca una de siguranta pentru Guvern inainte ca motiunea de cenzura initiata de opozitie sa treaca maine prin Parlament. Motivul este unul simplu: Guvernul nu mai poate adopta ordonante de urgenta daca motiunea de cenzura primeste un vot favorabil.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *