Cele zece caracteristici ale firmelor care se vand repede

Experienta primului an pe proiectul www.bursafirme.ro a aratat ca societatile comerciale care se cesioneaza cu mai multa usurinta sunt cele care au urmatoarele caracteristici:

1. au platite toate taxele, contributiile si impozitele,
2. au declaratiile si bilanturile depuse la timp,
3. nu au datorii catre furnizori si/sau parteneri,
4. nu au litigii in defasurare,
5. au vechime in activitate,
6. au un renume pe piata, sau pe o nisa de activitate,
7. au cifra ridicata de afaceri,
8. au pretul de vanzare scazut,
9. au pe site-ul bursafirme.ro descrieri detaliate si beneficiaza de promovare,
10. au proprietari dispusi sa faca demersurile cu rapiditate.

Aceste caracteristici nu trebuie interpretate ca niste conditii, ci doar ca niste elemente dupa care va puteti ghida pentru a evalua daca veti vinde societatea comerciala cu usurinta, sau mai greu. Unele dintre elemente sunt compensatorii, astfel ca – daca nu “straluciti” la anumite puncte – puteti “recupera” la altele.
Vanzarea firmei nu presupune neaparat sa aveti active de valoare, sau sa aveti un anumit domeniu de activitate. Cu cat cifra de afaceri si vechimea sunt mai mari, iar pretul de vanzare mai mic, cu atat sansele sa vindeti mai repede cresc.
Este evident ca vanzarea-cumpararea presupune nu numai un vanzator ci si un cumparator. Cumparatorul va pune intotdeauna in balanta optiunea de a prelua o societate comerciala cu aceea de a-si infiinta una noua. Avand in vedere faptul ca infiintarea unei societati noi il costa cca 600 – 800 de lei, iar dosarul pentru cesiune aprox. 1500 de lei, preluarea firmei trebuie sa-i ofere niste avantaje care sa justifice si diferenta dintre sume si plata eventualului pret cerut de proprietar. Unii dintre cumparatori sunt interesati de vechime, altii doresc o firma cu rulaje mari pentru a putea lua credite cu usurinta, altii sunt interesati de renumele firmei, sau de marcile inregistrate ale produselor/serviciilor ei etc.
In orice caz, sansele de a gasi un cumparator cresc foarte mult daca oferta este nu doar inscrisa pe site, ci si promovata (cu una dintre formele de promovare speciala).

Speram ca aceste informatii sa va fie de folos si sa va ajute in a vinde cat mai repede.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *