Demersurile pe langa institutii continua

Campania inceputa de Reinvent Consulting pe langa institutiile cu responsabilitati in ceea ce priveste blocajul dosarelor de la Registrul Comertului continua.

O parte dintre institutii – printre care Consilul Superior al Magistraturii, ONRC, ORCTB – au tratat sesizarile cu maxima seriozitate. Astfel, la mijlocul lunii trecute, CSM a avut pe ordinea de zi, la numarul 34506/1154/2009, dezbaterea notei inspectiei judiciare demarate privind activitatea judecatorilor delegati la ORCTB. Detalii si aici. Una dintre concluzii a fost continuarea demersurilor in vederea degrevarii judecatorilor de activitatile “non-jurisdictionale” pentru promovarea unei soluţii legislative care să prevadă transferul de atribuţii şi competenţe ale judecătorului delegat unor persoane cu calitate de registratori comerciali, limitând controlul justiţiei la posibilitatea exercitării unor căi de atac împotriva actelor administrative, potrivit competenţelor generale ale instanţelor de judecată, context în care se impune trecerea taxelor judiciare de timbru, aferente acţiunilor în justiţie, de la bugetele locale în bugetele instanţelor judecătoreşti.

De asemenea, ONRC si ORCTB si-au aratat maxima disponibilitate pentru solutionarea situatiei grave, iar – in urma mitingului din 03.12 – Conducerea Sectiei VI din cadrul Tribunalului Bucuresti si-a manifestat deschiderea pentru discutii si demersuri productive.

Insistam ca partile afectate de blocarea dosarelor la Registrul Comertului Bucuresti sa ne comunice date desre situatia lor, pentru ca acestea sa faca obiectul informarilor si discutiilor catre si dintre institutiile mentionate mai devreme.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *