Judecatorii degrevati de sarcinile de la Registru

Inregistrarile la Registrul Comertului sunt mult facilitate

Sfarsitul de an vine cu un pas important in directia deblocarii situatiei de la Registrul Comertului, unde peste 15.000 de dosare de societati comerciale asteptau termenele de judecata.

Guvernul a aprobat in sedinta de ieri proiectul de ordonanta de urgenta initiat de Ministerul Justitiei inca din luna octombrie. Aceasta reglementare degreveaza judecatorii de activitatile administrative de la Registrul Comertului. Competenta de inregistrare a societatilor comerciale nou-infiintate, precum si a cerererilor de mentiuni, va apartine directorului Oficiului Registrului Comertului din raza tribunalului in care comerciantul isi desfasoara activitatea.
Aceasta este o etapa importanta in cadrul unui proces de modernizare a Registrului Comertului, urmarindu-se renuntarea la sistemul de inregistrare cu control de legalitate, in favoarea celui cu control administrativ, pentru asigurarea unor proceduri mult mai rapide.
Ordonanta de Urgenta va intra in vigoare la 15 zile dupa publicarea in Monitorul Oficial.
Din pacate, situatia dosarelor blocate la Registrul Bucuresti nu va putea fi rezolvata peste noapte, dar a fost luata o decizie esentiala.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *