Aglomeratie mare la Registrul Bucuresti in prima zi dupa introducerea noilor proceduri

Prima zi in care s-au aplicat procedurile introduse prin OUG 116/2009 a venit la Registrul Bucuresti cu multa lume. Chiar daca nu s-a mai repetat aglomeratia de dupa greva judecatorilor, au fost persoane care au plecat pentru ca s-a incheiat programul de lucru si nu au reusit sa depuna dosarele la referenti. Vor reveni maine.

Este evident ca multa lume a asteptat intrarea in vigoare a noii ordonante si asa se explica aglomeratia de astazi si din zilele imediat urmatoare. Totusi, semnalele sunt bune: dosarele depuse intr-o zi vor putea fi verificate in aceeasi zi de catre referentii special desemnati, iar daca totul este in ordine, urmeaza a fi eliberate in mod obisnuit. Acest lucru inseamna ca documentele ar putea fi ridicate in 3 zile lucratoare de la depunere, ceea ce nu poate sa fie decat o veste imbucuratoare.

De asemenea, dosarele care fusesera introduse anterior si care primisera termene si de un an sunt analizate concomitent cu cele nou introduse. Se pare ca organizarea activitatii de la Registrul Bucuresti este foarte buna si ca aceste dosare vor primi incheieri de rezolutie in cel mult doua saptamani si nu in cca 2 luni cum se crezuse anterior. Evident, acest lucru are pretul lui, dupa o perioada de relativa acalmie angajatii Registrului fiind din nou pusi in fata unui volum de munca imens.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *