Cadru legal: Ordonanta de Urgenta Nr. 116 din 30 Noiembrie 2009

Astazi intra in vigoare Ordonanta Nr. 116 din 30 Noiembrie 2009 pentru instituirea unor masuri privind activitatea de inregistrare la Registrul Comertului. Astfel, competenta de solutionare a cererilor de inregistrare a societatilor comerciale si a altor cereri care s-au aflat pana acum in competenta de solutionare a judecatorului delegat va trece de acum in competenta directorului Oficiului National al Registrului Comertului, sau persoanelor desemnate de catre acesta.

Cererile de inregistrare care au fost deja depuse la Oficiile Registrului Comertului si care au ramas nesolutionate pana la aceasta data vor fi solutionate de catre Directorul Oficiului Comertului de pe langa Tribunal, sau de catre persoana desemnata de catre acesta. Vor fi avute in vedere si termenele de solutionare ce au fost acordate in perioada anterioara.

Constatarea dizolvarii de drept (conform art. 30 din Legea nr. 359/2004) si radierea din Registrul Comertului ca urmare a dizolvarii societatii comerciale in conformitate cu art. 237 din Legea 31/1990 apartin sectiei comerciale a Tribunalului in raza caruia se afla sediul societatii comerciale.

Pentru infiintari de societati comerciale, cu sau fara gazduire de sediu social, precum si pentru inregistrari de mentiuni la Registrul Comertului, va puteti face programari la tel 021.3186960. Serviciile sunt valabile pentru toata tara.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *