Gazduire de sediu social pe termen scurt, sau pe termen mediu?

Unul dintre clientii nostri de astazi care, impreuna cu un asociat persoana straina, doreste sa-si infiinteze o societate comerciala, a cerut mai multe detalii despre optiunile de gazduire a sediului social. Domnia sa era nehotarat daca sa aleaga gazduirea de sediu pentru o perioada de 6 luni, sau pentru o perioada mai lunga.

Daca criteriul principal al deciziei este cel al (economisirii) resurselor financiare, vom expune in continuare rationamentul pentru care varianta de gazduire a sediului pe 6 luni nu este cea mai avantajoasa. Desigur, sunt diverse situatii in care deciziile nu se reduc numai la bani si pentru care aceasta varianta poate fi cea optima. Iata, insa, o comparatie strict din punct de vedere financiar, pentru cei care cauta sedii sociale pentru firme:

La expirarea perioadei respective, clientii vor avea doua optiuni: sa-si prelungeasca sediul la noi, sau sa mute sediul in alta locatie. Pentru oricare dintre aceste operatiuni va fi nevoie de inregistrarea la Registrul Comertului a unei mentiuni, insa fiecare varianta are un pret diferit.

  1. In cazul in care reprezentantul firmei alege sa prelungeasca sediul la noi, va trebui sa achite suma pentru o noua perioada (in functie de cat de lunga opteaza sa fie), plus tariful pentru inregistrarea mentiunii de prelungire care este momentan de 200 de lei (taxe de registru si onorariu). Sa luam, ipotetic, cazul in care clientul ar dori sa prelungeasca sediul la noi cu inca o jumatate de an; in acest caz va mai trebui sa achite inca 130 de Euro + TVA si cei 200 de lei. Adica ar insemna inca aproximativ 200 de Euro. Cheltuiala totala pentru cele 12 luni in care ar fi avut sediul la noi ar fi, astfel, de cca 360 de Euro, ceea ce este cu mult mai mult decat varianta de 1 an cu doar 200 de euro + TVA si egal cu varianta de 300 Euro + TVA pentru 2 ani.
  2. In cazul in care clientul ar dori sa schimbe sediul intr-o alta locatie, mentiunea care va trebui introdusa la Registrul Comertului va costa 570 de lei (pentru Bucuresti/Ilfov), sau 760 de lei (pentru alte judete). Per total, si de aceasta data, cheltuielile ar fi mai mari decat varianta de 200 de Euro.

Evident, este bine sa alegeti ceea ce considerati ca se potriveste mai mult nevoilor legate de societatea dvs. comerciala, dar – oricum – o analiza prealabila este indicata. Iar varianta de 3 ani cu 400 de Euro + TVA are cel mai mic raport bani/luna: 11, 1 Euro/Luna + TVA.
Puteti comanda si online serviciile noastre pe platforma ClientOnline.ro

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *