Repartizarea profitului si incasarea de dividende

Unul dintre vizitatorii site-ului ne-a intrebat daca se mai pot face repartizarea profitului si incasarea de dividende in conditiile in care activitatea firmei a fost suspendata in luna Decembrie 2009 si exista sold la
contul 121.

In cazul de fata, se mai poate face repartizarea profitului. Deoarece firma a functionat pe parcursul anului 2009 pana in Decembrie, pentru perioada pentru care a avut activitate din exercitiul financiar 2009, trebuie intocmit bilantul. In ceea ce priveste incasarea dividendelor, daca nu s-a realizat in luna Ianuarie, se va putea face acest lucru si acum. Suma va fi impozitata cu 10% – pentru actionari persoane juridice, sau cu 16% pentru actionari persoane fizice.

Hotararea AGA se depune cu bilantul, in termenul pentru care ar fi trebuit sa se opteze in luna Ianuarie: fie pentru sfarsitul lunii Februarie (caz in care nu mai trebuia depusa pana la data de 25 Ianuarie declaratia 100 pentru luna Decembrie), fie in termen de 150 de zile de la incheierea exercitiului financiar (caz in care ar fi trebuit depusa declaratia 100 pana pe 25 Ianuarie).

Daca sunteti in cautare de servicii de infiintari de firme, gazduiri de sedii sociale, evidenta contabila, sunati la telefon 021-318.69.60. Serviciile de evidenta contabila includ si drumurile cu depunerea declaratiilor la Administratiile Financiare, Casa de Pensii, Casa de Sanatate etc., precum si depunerea documentelor la Inspectoratul Teritorial de Munca, asa incat veti fi scutit(-a) de mult timp si de eforturi pierdute.
Puteti comanda si online serviciile noastre pe platforma ClientOnline.ro

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

One Comment

  1. fabeto 11 February 2010 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *