Firme la cheie

Vrei sa intri in afaceri, nu-i asa?

In offline, in online… oriunde-ai vrea sa vinzi, tot ai nevoie sa-ti infiintezi o societate comerciala. Dar daca ai cumpara una gata facuta?!?

Pe www.bursafirme.ro exisa sute de societati comerciale din diferite domenii de activitate. Care ar fi avantajele faptului de a cumpara o societate comerciala gata infiintata?

  • poti beneficia de vechimea societatii comerciale; astfel, mai ales in afacerile online – unde clientii simt nevoia de mai multa siguranta, o societate comerciala infiintata cu mai mult timp inainte va prezenta mai multa siguranta;
  • poti beneficia de notorietatea societatii respective, sau a unor branduri de produse/servicii ale societatii respective. Evident, aceasta caracteristica va creste pretul de vanzare/cumparare a societatii comerciale (adica de cesiune), dar este un aspect care merita luat in calcul si bine cantarit.
  • poti lua un credit mai usor, beneficiind de rezultatele financiare ale societatii respective. Chiar daca unele societati comerciale scoase la vanzare nu au inregistrat in ultimul an/in ultimii ani profituri mari, faptul ca au avut un profit poate constitui un avantaj important atunci cand mergi sa ceri un credit unei banci. Exista cumparatori de societati comerciale care cauta in mod special societati cu vechime si rezultate financiare “pe plus” tocmai pentru a putea obtine un credit si chiar merg intai la banci pentru a cere, in prealabil, informatiile necesare si pentru a sti caror cerinte trebuie sa se conformeze.

Mai este important sa adaugam ca la cumpararea unei societati nu se schimba numai asociatii/actionarii si sediul social, ci se pot schimba si denumirea societatii si obiectul de activitate. Adica veti putea avea societatea comerciala la care va gandeati (cu numele si obiectul de activitate pe care le doreati), dar si cu alte caracteristici de care nu ati fi beneficiat daca ati infiintat una noua!

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

One Comment

  1. lluvya 28 April 2010 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *