Un gand, o vorba, un gest, o schimbare

Responsabilitate sociala, grija fata de mediu, bun simt.

Sunt ele importante?

Cum le-ati ordona in ordinea crescatoare a importantei lor?

Si acum o intrebare putin mai delicata: cand a fost ultima oara cand ati facut ceva in fiecare dintre directii si ce anume?

Deci, desi consideram ca bunul simt este important, desi consideram ca responsabilitatea sociala este importanta, desi consideram ca grija fata de mediu este importanta, ultima oara cand fiecare dintre noi a facut ceva in aceste sensuri a fost cu destul de mult timp in urma!

Intre cum gandim fata de oameni, fata de societate si fata de mediu – pe de-o parte, si ceea ce facem efectiv pentru oameni, societate si mediu – de cealalta parte, se afla o distanta, uneori apreciabila. Uneori chiar o prapastie. In esenta lucrurilor, nu la suprafata superficiala a aparentelor ci in profunzime, scuza ceva aceasta distanta? Cu siguranta ca nu!

A venit din nou ziua de 22 Aprilie 2010. Este Ziua Pamantului. Fie ca este vorba despre curatenia petecului de verdeata din fata/spatele blocului, de a planta o floare sau un arbore, de a duce deseuri la reciclat, de a participa la curatenia unui parc din oras, sau a unui colt de natura montana etc. e momentul sa facem ceva concret! Pentru ca, daca facem cu totii ceva, se va produce o schimbare. Macar in noi insine.

Noi suntem in Parcul din Pta Unirii, de la ora 18.00.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *