Infiintare asociatie – documente necesare

Am auzit de multe ori, in ultima perioada, persoane care se orienteaza catre infiintarea unei asociatii sperand in reusita ulterioara in ceea ce priveste accesarea unor fonduri pentru proiecte. Tuturor acestora, precum si celorlalte persoane interesate de serviciile de infiintari de asociatii, le furnizam urmatoarele informatii utile:

Asociatia este o organizatie neguvernamentala care se constituie la initiativa a minim trei persoane fizice sau juridice, in scopul realizarii unor activitati de interes general, al unor colectivitati, sau in interes personal nepatrimonial.

Patrimoniul initial al asociatiei il reprezinta echivalentul unui salariu minim brut pe economie. Dupa dobandirea personalitatii juridice, patrimoniul in numerar initial al asociatiei poate fi transferat in contul curent, de unde va fi folosit pentru efectuarea de plati in interesul asociatiei.

Acte necesare:

  • Copie CI / Pasaport membri fondatori
  • Copie a contractului de spatiu pentru sediul asociatiei
  • Datele de identificare ale (co)proprietarilor sediului
  • Varianta pentru denumirea asociatiei.

Termenul pentru constituirea unei asociatii este de 45 zile – moment in care asociatia va fi pe deplin functionala. Obtinerea hotararii judecatoresti privind dispunerea inscrierii in Registrul asociatiilor si fundatiilor se face in 21 de zile, insa, datorita procedurilor ce trebuie indeplinite pentru ca aceasta hotarare sa ramana definitiva, termenul ajunge la 45 de zile.

Pentru tarifele la serviciile de infiintari de asociatii, accesati pagina tarife infiintari ONG.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *