Voluntari pentru dreptate

Site-ul Dailybusiness.ro scrie pe larg despre demersul initiat de avocatul Gheorghe Piperea – care este si Vice-Presedinte al Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania, de a mobiliza 15 avocati care sa pledeze gratuit impotriva masurilor de austeritate anuntate de Guvern. Gheorghe Piperea afirma ca “Statul roman practica un fel de haiducie pe invers” si ca in aproximativ 3 saptamani se vor deschide primele dosare in care statul va fi dat in judecata.

‘Fiecare dintre noi poate sprijini ca avocat demersuri ale unor ONG-uri de protejare sau realizare a drepturilor persoanelor fara resurse financiare. E vorba de pensionari, someri, mame carora li se reduce indemnizatia de crestere a copilului, familii care sunt pe cale de a fi evacuate pe motiv de neplata a ratelor la credite etc. Dar poate fi vorba si de ridicarea ilegala de masini, in profitul unor societati de rude ale primarilor, de taxa auto, de drepturile romanilor din UE, de drepturi de securitate sociala etc”, a declarat avocatul amintit.
O retea de 100 de avocati care ar lucra pro bono pentru asemenea cazuri ar putea genera un impact important si imediat daca, de exemplu, ar cere informatii de ordin public referitor la cum se cheltuie banii publici, scrie avocatul pe blogul personal.

Interesanta este si propunerea domniei sale de a se reinstitui obligativitatea ca fiecare avocat sa pledeze pro bono un numar de dosare anual!

Cu macar 100 de avocati care sa muste Statul la fiecare banuiala de incalcare a legii, nu numai pe timpul crizei, ci si in timpuri de crestere economica, am trece Romania la un alt nivel de constiinta si civilizatie.

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *