MFP face clarificari privind aplicarea taxarii inverse pentru anumite categorii de bunuri

Articolul 1 pct. 3 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.54/2010 privind unele masuri de combatere a evaziunii fiscale prevede masura aplicarii taxarii inverse pentru livrarile de bunuri in interiorul tarii din categoriile: cereale, plante tehnice, legume, fructe, carne, zahar, faina, paine si produse de panificatie, intre persoanele inregistrate in scopuri de TVA conform art.153 din Codul Fiscal.

Ministerul Finantelor Publice mentioneaza intr-un comunicat dat presei ieri faptul ca masura amintita se aplica incepand cu a 10-a zi urmatoare comunicarii de catre Consiliul Uniunii Europene a aprobarii derogarii pentru aplicarea acestor prevederi si nu numai pentru bunurile din categoriile pentru care s-a obtinut derogarea. MFP urmeaza sa publice pe site-ul sau oficial data comunicarii de catre Consiliul Uniunii Europene a aprobarii derogarii.

Mecanismul taxarii inverse este menit sa simplifice plata taxei si – astfel – sa optimizeze colectarea creantelor, in conditiile in care autoritatile fiscale vor avea un control mai riguros.
Potrivit OUG 54/2010 masura ar urma sa fie aplicata numai pana la sfarsitul anului 2011.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *