Procedura de radiere a sediilor sociale din baza de date ANAF lipseste

Un articol interesant de pe Dailybusiness.ro vorbeste despre efectele preconizate a fi generate de modificarile aduse de Ordonanta 54 Legii societatilor comerciale. Vor duce noile prevederi la scaderea cu 20% a numarului societatilor comerciale infiintate in 2010? Poate ca da, poate ca nu. Poate ca prevederile OUG 54 coroborate cu contextul economic vor genera o scadere si mai mare.

Dincolo de acest lucru, legat de faptul ca procedura de infiintare a unei societati comerciale a devenit mai complicata si ca termenul pentru demers s-a marit ( la cele 3-5 zile lucratoare de la Registrul Comertului adaugandu-se si cele 5 zile in care Administratia elibereaza certificatul), articolul respectiv subliniaza foarte bine inca un aspect: acela ca noile prevederi legale introduse nu mentioneaza si o procedura de radiere din baza de date ANAF a sediilor societatilor.

Astfel, daca o societate comerciala si-a schimbat sediul social, sau a dat faliment, sau a fost dizolvata, in baza de date ANAF, locatia in care era inregistrat sediul social al societatii comerciale respective va continua sa figureze cu un sediu inregistrat. Cine va dori sa inregistreze ulterior sediul social al altei societati nu va mai putea sa faca acest lucru. Poate fi chiar proprietarul locatiei care sa doreasca infiintarea unei societati comerciale cu sediul acolo! Nu va reusi.

Este cazul ca legiuitorul sa ia in considerare modalitati de testare a prevederilor legale ce urmeaza a fi aplicate, pentru a culege astfel un feedback pretios.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

2 Comments

  1. Misca 7 February 2012 Reply
  2. Reinvent Consulting 9 February 2012 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *