Declaratii electronice de la 1 Octombrie 2010

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a emis astazi un comunicat de presa in care se mentioneaza etapele ce vor fi parcurse de catre Minister in colaborare cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala pentru depunerea electronica a declaratiilor contribuabililor mijlocii si mari si pentru depunerea electronica a declaratiei unice privind contributiile sociale.

Astfel, incepand cu data de 1 Octombrie 2010, contribuabilii mari si mijlocii vor incepe sa depuna declaratii fiscale electronice. Inrolarea contribuabililor mari si mijlocii in SEN va fi obligatorie de la data publicarii in Monitorul Oficial a ordinului semnat de Presedintele ANAF, iar declaratiile vor fi semnate cu certificate digitale calificate.

Declaratia unica privind contributiile sociale va fi disponibila angajatorilor incepand cu data de 1 Februarie 2011, cu data limita de depunere 25 Februarie 2011, declaratie aferenta lunii Ianuarie. Astfel, peste 30.000 de contribuabili vor economisi timp pretios si, bineinteles, eforturi, nemaifiind nevoiti sa mearga la ghiseele fizice.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *