Intrebari in cazul in care sunteti interesat de deschiderea unei firme in Bulgaria

Primim intrebari legate de infiintarea unei societati comerciale in Bulgaria si de particularitati ce decurg din acest fapt. Enumeram in continuare raspunsurile la cateva intrebari. Daca aveti si altele, este bine sa ni le adresati. Informatii importante referitoare la demersul despre care vorbim veti gasi si pe site-ul Reinvent Consulting.

1. Daca am angajati ce taxe platesc pentru ei?
Taxele ce trebuie platite de catre angajator si salariat sunt pentru sanatate si asigurari sociale; de asemenea, se plateste si impozitul pe venit.

La un salariu de 1000 euro pe luna, de exemplu, taxele de platit sunt urmatoarele:

–         asigurari sociale platite de angajator: 170 euro,

–         asigurari sociale platite de catre angajat: 121 euro,

–         impozitul pe venit personal conform legii: 88 euro

Orice suma care depaseste 1000 de euro se impoziteaza cu numai 10%.

2. Cum se procedeaza cu cartea de munca? Unde se inregistreaza experienta angajatului?
Documentele necesare pentru angajare sunt contractul de munca si descrierea job-ului. Contabilul le trimite la Agentia Veniturilor Nationale, cu specificarea perioadei  specificate in cartea de munca.

3. Daca platesc taxe pentru angajati vor beneficia acestia de pensie si de sistem medical in Bulgaria ? (Chiar daca ei lucreaza in Romania si nu ar avea de ce sa foloseasca sistemul medical bulgar.)
Angajatii unei companii inregistrate in Bulgaria pot folosi serviciile de sanatate din Bulgaria daca asigurarile de sanatate sunt platite in Bulgaria.

4. Exista alternative legale incat sa nu platesc sanatatea si cotizatia pentru pensie statului bulgar?
Daca angajati persoane din Romania intr-o firma din Bulgaria si ei muncesc in Bulgaria asigurarile lor pot fi platite in Bulgaria. Daca angajati oameni din Romania intr-o firma din Bulgaria si ei muncesc in Romania, asigurarile lor pot fi platite in Romania.

5. Pentru o astfel de firma ce taxe se platesc in decursul unui an?
Impozitul pe profit in Bulgaria este de 10%, calculat pe baza profitului net al companiei. Impozitul pentru venitul personal este tot de 10%.

6. Asigurati si servicii de evidenta contabila? Care sunt conditiile, costurile, pachetele?
Va putem fi de folos in ceea ce priveste inregistrarea in scopuri de TVA si cu toate documentele contabile primare. In momentul in care ne veti specifica cam care este cifra de afaceri pentru primul an de activitate, numarul aproximativ de facturi emise si primite pe luna, precum si numarul de angajati, va vom putea trimite o oferta personalizata pentru serviciul de evidenta financiar-contabila.

7. Cum se procedeaza cu banca? Trebuie sa fie o banca de pe teritoriul bulgar? Sau pot sa operez de la o banca/sucursala din Romania ?
Putem deschide conturi curente pentru si in numele unei companii in Bulgaria si putem pregati formalitatile pentru banking online, astfel incat veti putea avea libertatea de a face operatiuni bancare 24 de ore/zi. De asemenea, veti putea avea un cont al companiei in Romania.

8. In ce moneda trebuie sa fie contul curent? In lei, in euro sau in leva?
Banii din cont vor putea fi in Euro, sau Leva, dupa preferinta dvs.

9. Asigurati si gazduire de sediu social? Este unul fictiv?
Oferim acest serviciu in conditiile prevazute la pagina Tarife infiintari firme in Bulgaria.
Nu este fictiv, este adresa la care aveti inregistrata societatea. Un intreprinzator are libertatea sa-si aleaga sa nu desfasoare activitate la sediul social al societatii sale, iar acest lucru este perfect legal. Oferim tocmai aceasta posibilitate, de a inregistra sediul la o adresa, la care nu este desfasurata activitate.

10. In ce moneda voi incasa banii de la beneficiari?
Daca aveti setata moneda contului in Euro, banca va converti automat suma respectiva care este in alta moneda, conform ratei de schimb valabila in ziua respectiva.

11. Cum se vor desfasura controalele de la stat?
In cazul inspectiei unei autoritati, vom reprezenta compania dvs. in calitate de contabili.

12. Care sunt cheltuielile deductibile?
Este dificil sa enumeram o lista cu toate costurile deductibile, dar va rugam sa retineti ca aproape orice cost referitor la ceea ce reprezinta esenta, nucleul afacerii dvs poate fi dedus in scop contabil.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *