Consiliul Local Civic Arad se alatura pentru prima data campaniei Ora Pamantului 2011!

Pentru prima data o institutie din cadrul judetului Arad se alatura campaniei Ora Pamantului ! Dorind parca sa recupereze timpul pierdut Consiliul Local Civic din Arad va da curs actiunii  “Săptămâna Pământului în Arad”. Consiliul Local Civic Arad pregăteşte o serie de evenimente care se vor desfăşura în perioada 21-27 martie 2011. Punctul de plecare al tuturor acestor acţiuni este sărbătorirea, la nivel mondial, a Orei Pământuluiîn data de 26 martie (20.30-21.30). Pentru că anul 2011 este “Anul Voluntariatului”, in fiecare dintre cele 7 zile (de luni până duminică), între orele 20.30 şi 21.30, iluminatul clădirilor simbol din Arad va fi oprit. Pe toată durata evenimentului vor fi amplasate într-un loc public, vizibil,  două containere pentru reciclarea deşeurilor din hârtie/carton şi PET-uri. Una dintre zile va fi dedicată unei expoziţii tematice care va avea loc în faţa primăriei, cu desene realizate de copii, desene care ulterior pot fi expuse pe coridoarele şcolilor respective, iar o selecţie a acestora va fi expusă într-o galerie de artă, o cafenea sau o alta locatie publica.

O altă zi va fi dedicată prezentării expediţiei din Etiopia (2010) a lui Alin Totorean, o colecţie de fotografii pe care exploratorul arădean nu a avut ocazia până acum să o expună. Va fi si o seară dedicată unui workshop, o discuţie deschisă, într-o cafenea în care, împreună cu specialişti se vor identifica şi dezbate problemele de mediu ale Aradului şi găsirea unor soluţii concrete pentru rezolvarea acestora. Artişti locali vor expune colecţii handmade şi chiar vor confecţiona câteva obiecte la faţa locului. Creatorul aradean de modă Oana Şeran va avea şi ea la dispoziţie o seară în care să prezinte o colecţie de haine “eco”, realizată din obiecte vestimentare folosite, recuperate, ecologice etc.

Una dintre zile va fi dedicata igienizării, ecologizării malului Mureşului şi împăduririi unui spaţiu din Parcul Natural Lunca Mureşului. În seara de 26 Martie 2011, cu ocazia Orei Pământului, în intervalul 20.30 – 21.30, va fi marcat acest moment în faţa Primăriei Municipiului Arad.

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *