De ce sa-i oferi afacerii tale sediul in Bucuresti?

Reluam analiza de la sfarsitul saptamanii trecute cu al doilea aspect ce trebuie avut in vedere la alegerea locatiei unde va fi inregistrat sediul social al unei societati comerciale: orasul. Acest punct se adreseaza in primul rand celor care sunt interesati sa-si deschida o societate comerciala si sunt domiciliati in alt oras decat Bucurestiul.

Unde sa-mi inregistrez sediul social, in Bucuresti sau in Fundatura Mica?
Intrebarea pe care o mai adresam cititorilor candva este cat se poate de serioasa. Iar in loc de Fundatura Mica (localitate din judetul Vaslui), pot fi foarte multe nume de alte localitati din tara noastra. Cateva exemple: Buhaiesti, Brosteni (ambele tot Vaslui), Corocaiesti, Boroaia (SV), Brusturi (NT), Barboasa, Brusturoasa (BC), Frecatei (BR si TL). Si suntem convinsi ca stiti si Dvs. o gramada de asemenea denumiri de localitati. Chiar ne intrebam si noi cum ar fi sa ai o societate comerciala cu sediul in Barboasa, sau in Fundul Tutovei, sau in Buruienisul de Sus. Vedeti? Desi nu am spus nimic despre asociatii societatii comerciale si despre experienta lor, despre domeniul de activitate, despre capitalul social al societatii, v-ati facut o impresie prin prisma faptului ca societatea comerciala respectiva isi are sediul intr-o localitate cu denumire ciudata, hazlie, …gretoasa (ca sa nu spunem altfel). Ei bine, s-ar putea sa refuzati sa faceti afaceri cu o asemenea societate desi nu stiti nimic altceva despre ea. Si care este vina patronilor? Doar aceea ca nu au avut in proprietate o casa in alta parte decat acolo, in localitatea respectiva!

De aceea, inainte sa va infiintati societatea comerciala ar fi deosebit de indicat sa va ganditi daca nu cumva, in loc s-o infiintati intr-una dintre “Fundaturile” mari sau mici ale tarii, ar fi mai bine sa-si aiba sediul in Bucuresti. Pentru mai multa credibilitate. Macar pentru ceea ce scrie in dreptul sediului pe Certificatul de Inregistrare sau pe cartea Dvs. de vizita! Iar apoi veti putea inchiria spatiu pentru punctul de lucru in orice capat de tara, daca acolo doriti sa va desfasurati activitatea. Nu va va incurca cu nimic faptul ca aveti sediul in Bucuresti ci, dimpotriva, va fi un avantaj. Iar daca societatea este deja infiintata, puteti sa-i mutati sediul in Bucuresti si sa va bucurati de avantajele unei asemenea schimbari.

Acum, cand puteti alege, chiar trebuie sa faceti o alegere responsabila. Nimic nu va opreste sa claditi caramida cu caramida increderea in afacerea dumneavoastra inca de la inceput.

Urmeaza Cum iti alegi locatia in care iti inregistrezi sediul social?

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *