Reinvent in topul celor mai verzi companii

Pentru al doilea an in Romania, companiile si institutiile si-au putut cuantifica eforturile depuse in directia protejarii mediului. Asociatia Green Revolution, cu sprijinul Asociatiei Centru Ecologic Green Area, sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor, a creat in acest sens un instrument: Green Business Index. Proiectul este un top care reflecta gradul de deschidere a mediului de afaceri autohton fata de economia verde.Pe de-o parte ajuta companiile sa-si evalueze impactul asupra mediului iar, pe de alta parte, ajuta publicul si media sa monitorizeze preocuparile companiilor de protejare a mediului.

GBI are 7 categorii: dezvoltare sustenabila, impact asupra mediului, transport, utilizarea resurselor, cladiri verzi, achizitii verzi si deseuri.

Datele furnizate de companiile romanesti sunt colectate, procesate si centralizate intr-un clasament. In urma analizei efectuate de experti independenti rezulta topul celor mai responsabile firme. Ulterior se genereaza Raportul Green Business Index.

In 2011, Reinvent Consulting ocupa in clasamentul general locul 33 din 88 de companii participante, cu un punctaj de 164 de puncte. In GBI se regasesc nume importante din diferite domenii: FMGC, constructii si materiale de constructii, domeniul bancar, tehnologia informatiei etc.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

2 Comments

  1. Iuliana 10 May 2011 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *