Preturi dubioase la infiintari de firme

Din punctul de vedere al specialistului de marketing, este util si chiar obligatoriu sa te diferentiezi, atat ca identitate cat si ca servicii. Totusi, nu este moral sa profiti de nestiinta clientilor in domeniu pentru rotunjirea – in mod nejustificat – a sumelor din casierie.

Din dorinta de a se diferentia si, probabil condusi si de unele interese financiare obscure, unii dintre furnizorii de servicii de infiintari de societati comerciale si inregistrare de mentiuni (fie ei avocati, birouri de avocatura, firme de consultanta, consultanti juridici) recurg la o serie de strategii imorale dintre care dorim sa va aducem aici in atentie cateva:

  • Stabilirea de tarife cu diferente nejustificate intre servicii, pornind de la perioadele de onorare. Mai exact, se intampla in felul urmator: pentru infiintari de firme/inregistrare de mentiuni in 3-5 zile lucratoare se percep onorarii (atentie, numai onorarii; taxele nu sunt incluse!) cuprinse intre 500-1100 de lei, sau chiar mai mult, iar pentru eliberarea actelor firmei in 7-10-14 zile se cer onorarii rezonabile (sa zicem 2-3 sute de lei). Ceea ce nu stiu clientii este faptul ca, prin lege, termenul dupa care Registrul Comertului elibereaza documentele societatii nou-infiintate, sau hotararea privind inregistrarea mentiunii, este de 3-5 zile lucratoare. Pentru acest termen nu se percepe vreo taxa de urgenta. Tot atat platesti daca iti ridici firma in 3-5 zile si tot atat daca ti-o ridici in 2 luni. Deci, cei care il fac pe client sa creada ca ii fac un favor, ca ii ofera un serviciu special, daca ii aduc actele firmei in 3-5 zile, pentru cateva sute de lei in plus, nu fac altceva decat jaf la drumul mare, profitand de lipsa de informare a clientului si de faptul ca l-au pus deja pe drumuri.
  • Mai mult, serviciile respective vor fi promovate (atat in ziare, cat si pe Internet) cu fraze de genul “infiintari firme, 3-5 zile, incepand de la 140 de lei”. Ce credeti? Clientul pica in plasa sau nu? Dupa ce da telefon si este pus pe drumuri, dupa ce pierde jumatate de zi, ajunge in biroul respectivului si i se da de inteles ca, de fapt, daca vrea firma in 3 zile il costa mult mai mult.
  • Alte practici neortodoxe constau in tarifare diferita in functie de numarul de pagini al Actului Constitutiv al firmei. Am auzit in egala masura de avocati, de cabinete cu mai multi avocati, de consultanti juridici care fac asa ceva. Daca vrei sa incluzi mai multe obiecte de activitate trebuie sa platesti mai mult, fie la numarul de obiecte de activitate, fie la numarul de pagini din Actul Constitutiv. Este inadmisibil asa ceva!

Din nou, vrem sa punem in atentia celor ce doresc sa-si infiinteze societati comerciale ca Registrul Comertului nu percepe taxe suplimentare pentru un numar mai mare de pagini ale Actului Constitutiv, sau pentru un numar mai mare de obiecte de activitate.

In concluzie, invitam doritorii de servicii de infiintare de societati comerciale si inregistrare de mentiuni la Registrul Comertului sa fie prudenti si, inainte de a alege, sa se informeze din cat mai multe surse! Serviciile trebuie sa aiba preturi corecte.

AFLA AICI PRETUL CORECT!

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

2 Comments

  1. Dragus Evelyn 19 September 2011 Reply
  2. Reinvent Consulting 21 September 2011 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *