“Mai repede” nu inseamna neaparat “mai usor”.

Cerificatul care atesta folosinta unui spatiu ca sediu social se obtine acum in 2 zile, in loc de 5.

Prin Ordonanta de Urgenta 54 din 2010 a fost introdusa obligatia ca, la stabilirea sediului social al unei societati comerciale, sa fie obtinut  un certificat de la administratia financiara in raza careia se afla imobilul, certificat care sa ateste ca locatia respectiva poate figura ca sediu pentru societatea respectiva. Practic, nu trebuie sa existe o suprapunere cu o alta societate.

Certificatul in cauza se va obtine in termen de doua zile lucratoare de la inregistrarea cererii, si nu cinci, cum se obtinea anterior, acest nou termen fiind fixat printr-un nou act normativ – Ordinul ANAF 3374/2011.In prealabil, trebuie inregistrat la administratia financiara si documentul care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului in care urmeaza sa figureze sediul social al societatii comerciale.

Scaderea termenului de eliberare vine in ajutorul intreprinzatorilor, dar nu simplifica demersul de infiintare a societatii comerciale (sau de inregistrare a mentiunii privind schimbarea sediului social).

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *