Comunicat de presa Ora Pamantului

Reinvent Consulting este initiatorul campaniei “Ora Pamantului”
Bucuresti, 14 martie

Sambata, 31 Martie 2012, intre orele 20.30 – 21.30, Romania se alatura mapamondului, “lasand Pamantul sa respire”.

Denumita Earth Hour, manifestarea se desfasoara anual la nivel mondial si isi propune sa determine factorii de decizie guvernamentali, sa recurga la masuri ferme pentru stoparea fenomenului de incalzire globala.

Reinvent Consulting, companie romaneasca de consultanta in domeniul afacerilor, s-a alaturat pentru al patrulea an consecutiv acestei initiative, prin continuarea proiectului “Ora Pamantului”, demarat in anul 2008, cand Romania devenea astfel prima tara din lume, dupa tara organizatoare, cu site special dedicat campaniei.

An de an, sub sloganul “Lasa Pamantul sa respire!”, s-a urmarit implicarea institutiilor publice, societatilor din toate domeniile de activitate, precum si a cetatenilor, intr-un demers care sa produca schimbarea mentalitatii asupra mediului inconjurator, printr-un simplu gest de stingere a luminilor si decuplare a echipamentelor electronice aflate in stand-by, pentru o ora.

“Ora Pamantului 2012” se desfasoara sub sloganul “Schimbarea suntem noi!” si va fi marcata incepand cu ora 20.30, in Parcul Izvor, printr-o serie de activitati atractive, organizate de catre Reinvent Consulting, impreuna cu partenerul principal, Romsuintest Peris. Bucurestenii sunt invitati la spectacolul si jongleriile formatiei Crispus, dar si sa isi aduca aminte de jocurile copilariei sau sa participe la diferite concursuri, desfasurate de catre membrii Clubului Montan EcoXtrem.

EcoEnergySync, Howard Johnson Grand Plaza Hotel, Jandarmeria Romana, JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Microcar, Ministerul Sanatatii, Muzeul National de Arta Contemporana, Opera Nationala Bucuresti, Primaria Sectorului 6, Skoda, sunt partenerii, care vor da anul acesta, tonul stingerii luminilor institutiilor si cladirilor, invitand oamenii sa repete gestul in casele lor. Acestora li se alatura sustinatori din mai multe orase din tara.

Dezvoltata in 2007, in Sydney, Earth Hour si-a demonstrat impactul, prin reducerea consumului de energie electrica cu 10,2%, echivalent cu scoaterea de pe sosele a peste 48.000 de autovehicule. In 2008, 50 de milioane de oameni au ales sa celebreze acest moment iar in 2009, sute de milioane de oameni, din 88 de tari si peste 1000 de orase, au stins lumina pentru a trimite un mesaj puternic despre necesitatea de prevenire a schimbarilor climatice. In 2011, constiinta a peste 1,3 miliarde de persoane, a fost interconectata de strigatul la unison, de o simplitate profunda, ca viata intrece ca prioritate orice altceva.

Tu ce faci de Ora Pamantului? Te asteptam in Parcul Izvor, sambata 31 martie, intre orele 20.30 – 21.30.

Pentru mai multe informatii intra pe www.orapamantului.ro

Extra info:

Reinvent Consulting, companie membra a grupului de firme Reinvent, cu o prezenta insemnata pe piata de servicii de consultanta comerciala si financiar-contabila din Romania, ofera solutii si implementeaza proiecte de restructurare a societatilor comerciale, asigura management pentru proiecte si efectueaza auditari financiare.

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *