Afternoon Session la VentureConnect

Dupa cele doua sesiuni de pitching si dupa lunch-break, Marius Ghenea a deschis sesiunea a III-a si apoi l-a intervievat pe Radu Georgescu – Founding Partner GECAD Group, Chairman Avangate Board, despre asemanarile si deosebirile investitiilor in real-estate si IT, Radu Georgescu avand experienta in ambele domenii.

Radu Georgescu a subliniat ca in industria tech & IT, return-ul este foarte ridicat, iar totul graviteaza in jurul ideii de inovare. Aceasta face ca domeniul sa fie foarte dinamic si extrem de atractiv pentru investitori. Doritorii de seed funding trebuie, insa, sa-si pregateasca foarte bine temele, sa aiba echipe bine legate si sa investeasca intai banii personali.

Marius Ghenea a incheiat spunand ca exista multe avantaje competitive in Sud-Estul Europei si mai ales in Romania, dar nu si indeajuns de multe business-uri inovative, ceea ce inseamna ca ecosistemul trebuie dezvoltat.

A urmat apoi Angel Connect Panel, un dialog in care de-o parte au stat Dan Visoiu si Ana Maria Andronic, Marius Ghenea, Radu Georgescu, Raluca Georgescu, Maxim Gurvits, Alexis Bonte si Andreas Cser, iar de cealalta parte publicul interesat de diverse aspecte legate de investitiile in start-up-uri. Ideea repetata de catre diferiti business angels a fost aceea ca primul element ca importanta atunci cand se ia decizia de a investi este echipa. Apoi prototipul, veniturile deja generate, potentialul internationalsunt si ele aspecte deosebit de importante.

Un alt topic de interes a fost cel referitor la modalitatea in care se determina valoarea unei intreprinderi. Sumele cerute in cadrul pitchurilor de astazi au fost cuprinse intre 100.000 Eur si 400.000 Eur, pentru care se ofereau diferite pachete de actiuni, ceea ce insemna ca valoarea intreprinderilor respective a fost determinata dupa o anumita logica. Referitor la acest aspect, Maxim Gurvits a spus ca, in IT, valoarea este data de valoarea adaugata potentiala pe care business-ul respectiv o aduce economiei. Alti investitori au vorbit despre gradul de noutate si despre scalabilitate, ca fiind alte elemente esentiale in determinarea valorii unei afaceri in care un investitor doreste sa investeasca.

Toti investitorii au fost de acord cu faptul ca nu ar investi singuri, ci impreuna cu macar un alt investitor, si ca interesele investitorilor trebuie aliniate cu acelea ale echipei.

Dan Visoiu a incheiat cu ideea ca multi intreprinzatori isi fac griji ca investitorul le poate fura ideea si cer semnarea unui NDA (non-disclosure agreement), lucru care nu ar fi indicat intr-o alianta in care se pleaca de la ideea de incredere si transparenta.

Evenimentul s-a incheiat cu promisiunea ca din VentureConnect si din alte asemenea sindicalizari ale investitorilor vor rasari urmatorii miliardari.

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *