Important! Modificari de denumire a societatilor impuse de lege

Oficiul Registrului Comertului a emis un comunicat de presa important.
La data de 1 Septembrie 2012 urmeaza sa intre in vigoare atat Legea nr.76/2012 pentru punerea in aplicare a legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, cat si Codul de procedura civila.

In conformitate cu prevederile articolului 79 din Legea nr.76/2012, “In termen de 2 ani de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, societatile inregistrate in registrul comertului care au in denumire sintagma “societate comerciala” sunt obligate a efectua demersurile necesare inlocuirii acestei sintagme cu termenul “societate”. Pana la finalizarea acestor demersuri, societatea poate functiona cu denumirea inscrisa in Registrul Comertului la data intrarii in vigoare a prezentei legi. Inregistrarea in registrul comertului a mentiunii privind modificarea actului constitutiv ca urmare a schimbarii denumirii societatii este scutita de taxa de inregistrare”.

Obligatia societatilor care se gasesc in situatia mentionata rezida, asadar, pana la data de 01 Septembrie 2012, iar inregistrarea mentiunii la Registru este scutita de taxa.

Reinvent Consulting va poate asigura servicii de consultanta cu privire la aceasta operatiune. Veti putea demara procedura contactand consultantii nostri pentru o intalnire, fie cu un e-mail, fie folosind formularul de contact, fie telefonic.

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *