Propuneri legale privind cresterea penalitatilor pentru obligatiile fiscale nedeclarate

Proiect de modificare a Codului de procedura Fiscala

Un articol publicat de Mediafax.ro mentioneaza pozitia Consiliului National pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii cu privire la cresterea penalitatilor pentru obligatiile fiscale nedeclarate – masura cuprinsa in proiectul de modificare a Codului de Procedura Fiscala.

O masura precum aceea a sanctionarii cu o penalitate de 30%  din obligatiile fiscale principale de plata individualizate in decizia de impunere, obligatii fiscale nedeclarate de contribuabil, ar fi de natura sa genereze efecte negative majore asupra mediului de afaceri, determinand subiectivismul functionarilor si, implicit, cresterea coruptiei. De asemenea, in contextul economic foarte dificil si al platilor intarziate, o asemenea masura ar duce si la falimentul multor agenti economici.

Se estimeaza ca, atata vreme cat nu vor exista criterii clare pentru aplicarea acestei masuri, care sa elimine arbitrariul functionarilor cu atributii de control fiscal, scopul masurii nu va fi atins.

Ce va face oare un inspector fiscal venit in control, intr-o situatie neindeajuns de clara? Se va informa de la sediu si va cere informatii suplimentare reprezentantului societatii controlate, sau va trece direct la aplicarea de penalitati? Sau va aplica a treia varianta?

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *